LANCOM Systems lanceert nieuwe high density Outdoor Access Points

20 november 2019

De Duitse netwerkleverancier LANCOM Systems heeft twee krachtige high density Outdoor Access Points toegevoegd aan zijn WiFi-portfolio. De OAP-1700B en OAP-1702B zijn bij uitstek geschikt voor stabiele Gigabit-Wi-Fi buitenshuis. Zo zijn ze bijvoorbeeld de ideale oplossing voor outdoor hotspots met veel gelijktijdige gebruikers en voor de professionele dekking van Wi-Fi in de buitenruimte. Organisaties kunnen met de robuuste buitenmodellen met IP67-certificatie ook breedbandtoegang via Point-to-point-verbindingen (P2P) voor de aansluiting tussen gebouwen realiseren.

 De twee Dual-Radio Enterprise Access Points ondersteunen zowel apparaten die voldoen aan de 802.11ac Wave 2, oftewel Wi-Fi 5-specificaties in de 5 GHz-band, als 802.11n (Wi-Fi 4)-clients in de 2,4 GHz-band. Ze ondersteunen 4×4 multi-user MIMO en bereiken een gecombineerde datadoorvoer van maximaal 2.183 MBit/s. Een extra Bluetooth Low Energy radiomodule maakt moderne toepassingen op basis van BLE-Beaconing mogelijk.
 
Beide modellen bieden identieke prestatiekenmerken en verschillen alleen in antenne-concept. Terwijl de LANCOM OAP-1700B is uitgerust met geïntegreerde sectorantennes, heeft de LANCOM OAP-1702B acht externe omnidirectionele antennes voor zo breed mogelijke dekking in grote open ruimtes. De LANCOM OAP-1702B heeft als mogelijkheid om alternatief gemonteerde sectorantennes aan te sluiten om een overeenkomstig kleinere of grotere dekking van het radiobereik mogelijk.
 

Extreme omstandigheden

De behuizing is IP67 gecertificeerd en daarmee stof- en spatwaterdicht. Samen met een uitgebreid temperatuurbereik van -33°C tot +70°C zorgt dit voor betrouwbaar gebruik onder extreme omstandigheden. De nieuwe modellen kunnen via PoE (IEEE 802.3at) van stroom worden voorzien.
Beveiligingsfuncties zoals WPA3-Personal, IEEE 802.1X
(WPA3-Enterprise, WPA2-Enterprise), IEEE 802.11i met WPA2- en AES-codering zorgen voor maximale Wi-Fi-veiligheid. Bovendien ondersteunen de access points virtualisatiefuncties zoals Multi-SSID en VLAN.
 

Zero Touch Deployment

Net als alle huidige LANCOM access points bieden de OAP-1700B en OAP-1702B de grootst mogelijke flexibiliteit: De IT-afdeling kan hen onafhankelijk van elkaar, via een Wi-Fi-controller of via de LANCOM Management Cloud (LMC) beheren. Bij beheer via de cloud worden de configuratie en het beheer van de access points efficiënt en automatisch (zero touch deployment) uitgevoerd via Software-defined Networking (SDN).
 
De LANCOM OAP-1700B is beschikbaar voor 1.399 Euro, exclusief BTW. De versie met externe antennes, de LANCOM OAP-1702B, is verkrijgbaar voor 1.499 Euro, exclusief BTW. Beide apparaten worden geleverd met een complete set accessoires: montagemateriaal, kabels die geschikt zijn voor buitengebruik en een 802.3at PoE-adapter conform de 802.3at standaard.
 
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This