Proofpoint neemt ObserveIT over voor 225 miljoen dollar

5 november 2019

Proofpoint, een aanbieder van cybersecurity-oplossingen, heeft een overeenkomst gesloten voor de overname van ObserveIT, een platform voor beheer van interne risico’s.

De afronding van de overname vindt naar verwachting plaats aan het eind van het vierde kwartaal van 2019. De afronding is afhankelijk van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, waaronder goedkeuring door de mededingingsautoriteiten en alle andere vereiste reglementaire toestemmingen.

Data loss prevention

Met deze overname verbeterd Proofpoint zijn data loss prevention (DLP)-aanbod met endpoint joining email, Cloud Access Security Broker (CASB) en inactieve data. ObserveIT’s eindpunt-technologie en analyse van gegevensrisico’s zal worden gecombineerd met Proofpoints geavanceerde informatie-classificatie, bedreigingsdetectie en inlichtingen. Dit biedt bedrijven meer inzicht in hoe gebruikers met gevoelige gegevens omgaan. Daarnaast investeert Proofpoint in ObserveIT’s leidende oplossing voor het beheer van interne risico’s. Deze helpt beveiligingsteams interne dreigingen te detecteren, te onderzoeken en te voorkomen door in realtime waarschuwingen en bruikbare inzichten in de activiteiten van de gebruiker te leveren in een eenvoudig te gebruiken oplossing.

Strategie 

“De overname van ObserveIT maakt deel uit van onze strategie om organisaties te voorzien van mensgerichte oplossingen voor cybersecurity en compliance. Hiermee beschermen we de belangrijkste activa van bedrijven: hun mensen en de gegevens waar ze toegang toe hebben, in een wereld die zich afspeelt in de cloud en buiten de kantooromgeving”, aldus Gary Steele, voorzitter van de Raad van Bestuur en Chief Executive Officer bij Proofpoint. “Het beschermen van gegevens vereist het vermogen om risico’s door interne bedreigingen en activiteiten van gebruikers te detecteren. Daarnaast moeten de risico’s voor cloud-applicaties, e-mail en eindpunten snel worden beperkt. Wij zijn het enige beveiligingsbedrijf dat organisaties diepgaand inzicht biedt in hun meest aangevallen mensen (VAP: Very Attacked Persons). En met ObserveIT brengen we het eerste werkelijk innovatieve DLP-aanbod voor bedrijven in jaren op de markt. We zijn verheugd de medewerkers en klanten van ObserveIT te verwelkomen bij Proofpoint.”

Meer dan 99% van de cyberaanvallen van nu vereist menselijke interactie om te slagen. Hierdoor vormen individuele gebruikers de laatste verdedigingslinie, aangezien cybercriminelen steeds vaker bedrijven aanvallen via hun werknemers. Steeds meer gebruikers hebben toegang tot gegevens van buiten het bedrijfsnetwerk via zowel goedgekeurde als niet-goedgekeurde cloud-applicaties. Daarom moeten organisaties zorgen dat ze beschikken over de meest effectieve mensgerichte beveiligingscontroles om te begrijpen hoe, wanneer en waar gebruikers omgaan met bedrijfskritische gegevens en intellectuele eigendom. Zoals wordt benadrukt in het Verizon Data Breach Investigation-rapport van 2019 is het met name cruciaal om datalekken te voorkomen die gebruikmaken van gestolen inloggegevens (29% van het totale aantal incidenten), gecompromitteerde eindpunten (32%) of incidenten door kwaadwillende insiders (34%).

Meerdere locaties

Daarnaast moedigen steeds meer bedrijven hun werknemers aan om vanaf iedere locatie en op elk apparaat te kunnen werken. Daarom moet de preventie van gegevensverlies zich ontwikkelen van een ouderwets, op de kantooromgeving gebaseerd systeem tot een slimme, op activiteiten gebaseerde oplossing. Deze moet risico’s op gegevens die zich voordoen in cloud-applicaties, e-mail en eindpunten detecteren en hierop reageren.

Het geïntegreerde DLP-platform detecteert in realtime afwijkende interacties tussen mensen, gegevens, apparaten en toepassingen. Zo kunnen beveiligingsteams begrijpen wanneer gegevens worden misbruikt en hier op reageren, hetzij op een bedrijfsapparaat, in een cloudapplicatie zoals Office 365, of via e-mail.

“Proofpoints leidende positie op het gebied van mensgerichte cybersecurity, bredere inlichtingen en R&D-middelen zijn belangrijke marktonderscheidende factoren. Daarnaast complementeren ze ons vermogen om interne bedreigingen snel te detecteren en het verlies van kritieke informatie te voorkomen”, aldus Mike McKee, CEO van ObserveIT. “We zijn verheugd om ons aan te sluiten bij het Proofpoint-team en klanten nog krachtigere oplossingen te bieden om interne bedreigingen tegen te gaan, de onderzoekstijd van incidenten te verkorten en ervoor te zorgen dat gebruikers niet opzettelijk of onopzettelijk waardevolle, vertrouwelijke informatie met de buitenwereld delen.”

De geïntegreerde oplossing wordt onderdeel van Proofpoints aanbod voor gegevensbescherming en zal naar verwachting in 2020 beschikbaar zijn.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This