Exact lanceert Autumn ’19 Release

4 november 2019

Softwareontwikkelaar Exact lanceert zijn nieuwste Autumn Release. Het pakket vernieuwingen aan de boekhoudsoftware van Exact bevat onder meer een nieuwe chatfunctie, meer en betere automatisering, en het eenvoudiger verwerken van boekingen voor privégebruik. Daarnaast bevat de Autumn ’19 Release van Exact een reeks innovaties die met name handels- en productiebedrijven toelaten efficiëntiewinsten te boeken. “Met deze innovaties zetten we grote stappen in het versterken van ons aanbod van no hands accounting”, zegt Exact-CEO Phill Robinson.

De Autumn ’19 Release van Exact maakt het voor ondernemers en hun accountants makkelijker om hun boekhouding te digitaliseren. Door continu in te zetten op innovatie en efficiëntiewinsten, wil Exact zo veel mogelijk bedrijfsleiders en accountants overtuigen om een papieren boekhouding achterwege te laten en de stap te zetten naar een boekhouding in de cloud. Die is niet alleen sneller, maar ook accurater.

‘No hands accounting’

De vernieuwingen uit de Autumn ’19 Release bevatten onder meer een nieuwe chatfunctie, die accountants toelaat om rechtstreeks in contact te staan met hun klanten via Exact – en omgekeerd. Daarnaast blijft Exact naar goede gewoonte inzetten op automatisering. De softwareontwikkelaar bouwt verder op zijn jarenlang engagement om artificiële intelligentie en machine learning te integreren in zijn producten. Zo zal Exact Online met de introductie van de Autumn ’19 Release meer en nauwkeurige aanbevelingen kunnen doen. De software is ondertussen ook in staat om bepaalde processen volledig automatisch en autonoom te doorlopen.

Naast machine learning blijft Exact op alle lagen van zijn software inzetten op automatisering. Zo wordt het vanaf nu mogelijk om aankoopfacturen tot een bepaalde limiet automatisch goed te keuren. Daarnaast kan Exact nu ook een gemiddelde betaaltermijn berekenen per klant, om ondernemers up-to-date en betrouwbare informatie te bieden over het betaalgedrag van hun klanten. Nieuwe controles binnen Exact minimaliseren ook het risico op dubbele boekingen van facturen.

“Met deze innovaties zetten we grote stappen in het versterken van ons aanbod van no hands accounting. Door onze software continu uit te breiden, zorgen we ervoor dat ondernemers en hun accountants zich niet bezig moeten houden met het invoeren en verwerken van cijfers, maar wel met de interpretatie van die cijfers. Net dat is wat telt”, zegt Phill Robinson, CEO van Exact.

Meer informatie over de innovaties binnen Exact rond automatisering en no hands accounting is hier te vinden. 

Kosten spreiden

Bijkomend laat Exact het vanaf nu ook toe om snel en eenvoudig niet-aftrekbare BTW en boekingen voor persoonlijk gebruik te controleren. Gebruikers kunnen dergelijke boekingen nu in hun historische dagboeken bevestigen. Daardoor is het niet langer nodig om bij elke individuele boeking percentages te controleren.

Het wordt ook eenvoudiger om binnen Exact kosten te spreiden over een langere periode, een populair verzoek onder gebruikers.

Handels- en productiebedrijven

Exact richt zich met de Autumn ’19 Release ook specifiek op handels- en productiebedrijven. Voor hen is het essentieel de processen op de werkvloer en in het magazijn te optimaliseren. Zo wordt het vanaf nu bijvoorbeeld mogelijk om een leveringswijze te vermelden op werkbonnen. Het voorraadpositiescherm binnen Exact wordt daarnaast uitgebreid met de velden verkoopprijs, BTW, valuta en barcode. Al bij al beloven de verschillende innovaties vele efficiëntiewinsten met zich mee te brengen voor handels- en productiebedrijven in diverse sectoren.

Meer informatie over de vernieuwingen binnen Exact voor handels- en productiebedrijven is hier te vinden.

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This