Insight gaat SUSE distribueren in België

1 november 2019

SUSE, pionier in enterprise opensource-software, kondigt aan dat het een distributieovereenkomst met Insight getekend heeft. Insight wordt fulfilment agent voor Cloud Service Providers (CSP’s) in België en Luxemburg. Met behulp van de channel- en klantcontacten en de expertise van Insight kan SUSE haar footprint in dit segment verder uitbreiden.

SUSE Cloud Service Provider Programma

Het SUSE Cloud Service Providers Programma geeft Cloud Service Providers de mogelijkheid hun klanten toegang te geven tot het uitgebreide portfolio van SUSE producten en dit on demand of in een managed hosting-omgeving. Zo kunnen Cloud Service Providers hun klanten het maandelijkse gebruik van de verschillende SUSE-abonnementen achteraf doorberekenen. Met de overeenkomst kan Insight een groot deel van SUSE’s solution portfolio aan Cloud Service Providers aanbieden: SUSE Linux Enterprise Server for SAP, SUSE Containers as a Service Platform, SUSE Cloud Application Platform, SUSE Enterprise Storage en SUSE Manager.

Marijn de Vos, Directeur Regio EMEA Noord voor SUSE: “Insight gaat voor ons de markt ‘ontginnen’. Zij verzorgen een stuk aggregatie van de markt door SUSE-oplossingen aan kleinere CSP’s te leveren. Soms lijkt het erop dat SUSE alleen geschikt is voor grote partijen met grote IT-omgevingen. De markt is inmiddels echter zo veranderd dat we zien dat bijvoorbeeld beginnende hosting partners vanuit de cloud een product als SUSE Linux Enterprise Server for SAP gaan aanbieden.”

Marco Manganiello, Sales Manager Cloud Channel BeLux bij Insight: “Cloud service providers profiteren van het feit dat zij – net als bij Microsoft, Veeam of Citrix – per maand en per gebruik kunnen afrekenen, volgens het zogenaamde pay-per-use principe. Met onze hulp kunnen zij ook succesvol zijn op het gebied van Linux en tier-2 storage. Wij zijn hardware- onafhankelijk, dus kunnen onze hosting partners zelf bepalen welke commodity hardware voor hun opslag wordt ingezet en zo hun winstmarge optimaliseren.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This