Intermarché kiest de zichtbaarheidsoplossing van Zetes voor een efficiënte supply chain

30 oktober 2019

Intermarché, een merk van de toonaangevende Europese winkelketel Os Mosqueteiros Group, heeft Zetes geselecteerd om de zichtbaarheid en de efficiëntie van zijn Portugese supply chain te verbeteren. Met ZetesZeus, de cloudoplossing van Zetes voor zichtbaarheid in de supply chain, krijgt Intermarché een realtime beeld van de hele keten en alle operationele gegevens die van belang zijn voor de orderlevering en de voorraadbewegingen. Deze geavanceerde oplossing maakt betere controle en dynamische planning mogelijk.

Realtime zichtbaarheid

Intermarché heeft 250 winkels in heel Portugal, die door 1250 leveranciers worden bevoorraad via drie verschillende distributiecentra. Door de complexiteit van het netwerk is een goed beeld van het complete supply chain-netwerk van het grootste belang. ZetesZeus registreert en harmoniseert de gegevens die afkomstig zijn van de systemen van de leveranciers. Deze informatie dient als basis voor betrouwbare orderlevering, waardoor de partijen beter kunnen samenwerken en de productbeschikbaarheid wordt verbeterd. Bovendien worden producten beter traceerbaar en daalt de verspilling.

Verschillen tussen systemen overbruggen

Doordat de gegevens van alle afzonderlijke systemen in het hele supply chain-netwerk onder één noemer worden gebracht, krijgt Intermarché in realtime zicht op alle gebeurtenissen in de supply chain die gevolgen hebben voor de leveranciersprestaties en de orderlevering. Vanaf het opstellen van de inkooporder tot en met de aflevering op de eindbestemming. In plaats van maandelijkse rapporten per e-mail heeft de winkelketen voortaan direct toegang tot informatie over het hele supply chain-netwerk. Deze informatie is beschikbaar in de vorm van handige dashboards, waarop gemakkelijk ingezoomd kunnen worden. Er wordt informatie bijgehouden over orderafwijkingen, stilstandtijden en transporttijden, plus alle gebeurtenissen in het inkomende en uitgaande transport tot en met de aflevering. Doordat er in realtime een waarschuwing wordt gegenereerd zodra zich een incident voordoet, kunnen de supply chain-medewerkers van de klant onmiddellijk ingrijpen om de verstoring snel te verhelpen en de productbeschikbaarheid in de winkel te maximaliseren. Medewerkers hebben altijd en overal via hun computers en smartphones beveiligde toegang tot de online gegevens. En de leveranciers krijgen via gefilterde weergaven van hun eigen prestatiegegevens een beter beeld van wat er in het netwerk gebeurt.

Klanttevredenheid hoogste doel

Jorge Rafael, verantwoordelijk directeur voor logistiek en supply chain: “Doordat we een volledig beeld van onze supply chain-processen krijgen, kan Intermarché niet alleen beter samenwerken en communiceren met onze partners, maar kunnen onze klanten er ook op blijven vertrouwen dat wij de best mogelijke service bieden. Bovendien zal ZetesZeus onze supply chain voor verse voedingsmiddelen versterken. Hierdoor kunnen we veel efficiënter en met minder verspilling onze belofte nakomen dat wij de consument altijd en overal de beste kwaliteit levensmiddelen bieden. We gaan een pilotproject met twee van onze grootste leveranciers uitvoeren. We verwachten grote voordelen te behalen”.

Rui Castilho, Country Manager van Zetes in Portugal: “In de razendsnelle omnichannel-omgeving van vandaag moeten toeleveranciers met maximale zichtbaarheid, transparantie en efficiëntie samenwerken om retailers in staat te stellen hun belofte aan de consument te houden.. We zijn heel blij dat Intermarché op Zetes vertrouwt om zijn doelstellingen te realiseren en een beter verbonden supply chain te creëren”.

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This