Colt maakt Colt IQ Network toekomstbestendig met uitgebreide upgrade

28 oktober 2019

Colt Technology Services heeft zijn Colt IQ Network vernieuwd met geavanceerde optische technologie. Voor deze upgrade maakt Colt gebruik van de marktleidende Wavelogic Ai-technologie van Ciena en stappen zij over op de flexibele fototonica van Flex Grid. Deze combinatie zorgt voor een forse toename van de capaciteit van het core-netwerk en effent de weg naar nieuwe oplossingen, zoals netwerkservices met nog meer bandbreedte.

Het in 2016 gelanceerde Colt IQ Network levert netwerkservices met hoge bandbreedte aan meer dan 900 datacenters en 27.500 verbonden gebouwen. Dit is een voor Europa en Azië ongeëvenaarde dekking. De nieuwe upgrade zorgt voor een verviervoudiging van de capaciteit van het optische core-netwerk van Colt, zodat het kan voorzien in wavelength-verbindingen met een snelheid van 400 Gbps en opvolgende standaarden.

Deze upgrade zorgt niet alleen voor een aanzienlijke capaciteitstoename, maar zorgt er ook voor dat het netwerk van Colt kan voldoen aan de eisen van high-bandwidth netwerkservices. Flexibele Grid-technologie zal bijdragen aan forse verbeteringen van de high-bandwidth optische connectiviteit en de Spectrum-diensten, die nu beschikbaar zijn via het wereldwijde Colt IQ Network. Klanten van Colt kunnen op deze manier op elke gewenste schaal bandbreedte afnemen.

De investering onderstreept Colt’s commitment om te waarborgen dat het Colt-netwerk vooroploopt qua technologische innovatie, cloudomgevingen dichterbij organisaties brengt en klanten toegang biedt tot een flexibel, high-bandwidth en on demand backbone-netwerk dat de zakelijke transformatie bevordert.

“In 2016 kondigden we aan dat we flink zouden investeren in een geavanceerd optisch en packetnetwerk als sleutel tot de realisatie van onze high bandwidth-strategie”, zegt Rajiv Datta, de Chief Operating Officer van Colt. “Sindsdien hebben we actief voorzien in de groeiende behoefte van bedrijven en operators aan connectiviteit met de cloud. Ons sterk gedistribueerde glasvezelnetwerk heeft de schaalvoordelen van de cloud naar de locaties van hun eindgebruikers gebracht. De reactie van onze klanten hierop was uitermate positief, en dankzij deze nieuwe investering blijven we koploper in high-bandwidth connectiviteit.”

De afgelopen jaren heeft Colt zijn reikwijdte uitgebreid naar dertien steden in de Verenigde Staten, Oost-Europa, Australië en nieuwe regio’s in Japan. De capaciteit van het netwerk in metropolen als Londen, Dublin en Berlijn wordt nu nog beter benut.

Jamie Jefferies, Vice President & General Manager of Europe bij Ciena: “WaveLogic Ai van Ciena legt de ideale basis voor een werkelijk adaptief netwerk. Het IQ Network van Colt kan daarmee voorzien in de high-bandwidth en on demand netwerkservices waar moderne bedrijven om vragen. We werken al jarenlang samen met Colt en vinden het geweldig om te zien wat hun geavanceerde netwerk kan bereiken met de coherente optische innovaties van Ciena die eraan ten grondslag liggen.”

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This