Check Point: Vernieuwde kmo-securityportfolio biedt meer bescherming tegen de meest geavanceerde cyberaanvallen

18 oktober 2019

Check Point Software Technologies Ltd. heeft de nieuwe 1500-serie beveiligingsgateways voor kmo’s voorgesteld. De twee nieuwe kmo-toestellen zetten de nieuwe standaard op vlak van bescherming tegen de meest geavanceerde cyberaanvallen (Gen V). De 1500-serie biedt bovendien een ongeëvenaard gebruiks- en beheergemak.

KMO steeds populairder bij hackers

Volgens het recente Verizon Data Breach Investigations Report 2019 was maar liefst 43% van alle cybercrimeslachtoffers onder de kmo’s terug te vinden. 63% van de aanvalspogingen tegen kmo’s was bovendien succesvol. De kosten ten gevolge van cyberaanvallen op onze kmo’s kunnen snel oplopen tot meer dan $ 1 miljoen, blijkt uit een rapport van het Ponemon Institute.Wat voor organisaties van dergelijke (kleine) omvang catastrofaal kan zijn.

Bescherming op enterprise niveau

Met de nieuwe 1550 en 1590 gateways wil Check Point de kmo een oplossing bieden. Deze gateways worden aangedreven door de Check Point R80-release, de meest geavanceerde beveiligingsbeheersoftware in de branche. R80 omvat onder meer: een meerlaagse next-generation bescherming tegen zowel bekende bedreigingen als zero-day-aanvallen met de bekroonde SandBlast ™ Zero-Day Protection, antivirus, anti-bot, IPS, app controle, URL-filtering en identiteitscontrole.

De nieuwe 1500-serie biedt de kleine en middelgrote bedrijven een bescherming op niveau van grote ondernemingen:

  • 100% blokkeringsscore (in de recente Breach Prevention Systems (BPS) Group Test van NSS Labs) voor malwarepreventie voor e-mail en web, weerstand tegen en hoge vangstratio na infectie.
  • Tot 2 keer meer vermogen dan de vorige generaties. De 1550 Gateway biedt 450 Mbps en de 1590 Gateway biedt 660 Mbps aan threat prevention performance.
  • De 1550 biedt een maximale firewall-doorvoer van 2 Gbps; de 1590 gaat tot 4 Gbps.
  • De 1550 heeft zes 1 GbE-poorten, de 1590 over tien 1 GbE-poorten.
  • Beide zijn voorzien van wifi en een geïntegreerde mobiele modem, ontworpen voor LTE en 5G.
  • De Check Point WatchTower mobile app stelt de IT-verantwoordelijke in staat om het netwerk te monitoren en bedreigingen te neutraliseren vanaf zijn smartphone.
  • Dankzij de out-of-the-box zero-touch provisioning is de installatie in minder dan 1 minuut gebeurd.
  • Het zoekt en herkent IoT-apparaten om een nauwkeurig beveiligingsbeleid te definiëren.

“In veel landen – zoals België – spelen kleine en middelgrote bedrijven een cruciale rol in economische groei en innovatie. Vaak hebben de kmo’s echter niet de (financiële) middelen om zich volledig te beschermen tegen de geavanceerde cyberbedreigingen van vandaag en morgen”, zegt Itai Greenberg, VP Product Management bij Check Point Software Technologies. “Nu kunnen kleine en middelgrote bedrijven ook genieten van een beveiligingsoplossing op enterprise-niveau, met toonaangevende preventiemogelijkheden voor bedreigingspreventie, gekoppeld aan een eenvoudig en intuïtief beheer. Wat – zeker voor een kmo – een meerwaarde is.”

Beschikbaarheid

De Gateways 1550 en 1590 zijn nu beschikbaar via ons wereldwijde netwerk van partners. De volledige productspecificaties van de 1500-serie vindt u hier: https://www.checkpoint.com/products/small-business-security/

Vanaf 30 mei 2020 zal Check Point trouwens stoppen met de verkoop van volgende modellen security gateway: 730, 750, 770, 790, 1430, 1450, 1470 en 1490 (bedraad en draadloos – exclusief VDSL).

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This