Riverbed stelt David Murphy aan als CEO

8 oktober 2019

Riverbed heeft David Murphy aangesteld als interim-CEO. De komende tijd is het aan hem om het aanhoudende momentum voor de Digital Networking- en Digital Experience Management-afdelingen van het bedrijf te stimuleren. Murphy is voormalig President en COO van Blue Coat Systems en de huidige bestuursvoorzitter van Riverbed en Thoma Bravo Senior Operating Partner. Riverbed gaat ondertussen op zoek naar een permanente CEO. Vetrekkende CEO Paul Mountford, die het bedrijf verlaat voor een andere managementrol in de branche, werkt nauw samen met Murphy om een naadloze transitie te garanderen.

Murphy  beschikt over meer dan dertig jaar aan ervaring in leiderschapsrollen. In deze rollen zorgde hij onder meer voor de marktacceptatie van producten en diensten en disruptieve groei. Als lid van het senior leiderschapsteam van Blue Coat Systems droeg hij drie jaar lang bij aan een grote omzettoename en de winstgevendheid van het bedrijf. Daarnaast herpositioneerde hij het bedrijf op succesvolle wijze als toonaangevende next-generation securityleverancier. Voorafgaand aan Blue Coat Systems had Murphy een sleutelrol in de evolutie van Mercury Interactive en Tivoli Systems tot marktleiders. Murphy trad twee keer eerder op als interim-CEO, bij Qlik en Apttus.

David Murphy: “Ik heb mijn carrière doorgebracht bij vooraanstaande bedrijven uit de technologiebranche. Door als strategisch adviseur en bestuursvoorzitter het afgelopen jaar nauw met Riverbed te hebben samengewerkt, weet ik en waardeer ik dat Riverbed een vertrouwde status heeft onder zijn klanten en partners. Ook weet ik dat er een grote marktkans ligt voor het bedrijf. Ik kijk ernaar uit nog nauwer samen te werken met het leiderschapsteam en te werken aan het blijven leveren van strategie en groei in twee zeer unieke en sterkte markten: Digital Networking en Digital Experience Management.”

Orlando Bravo, oprichter en managing partner van Thoma Bravo: “We bedanken onze vorige CEO, Paul Mountford, voor zijn leiderschap en wensen hem het allerbeste. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld in de creatie van de juiste structuur om meer focus en expertise te simuleren. Ik ken David al vele jaren en ik weet zeker dat hij het bedrijf kan helpen groeien. We zijn allemaal betrokken bij het succes van Riverbed en kijken ernaar uit om de klanten en partners van Riverbed te blijven voorzien van meerwaarde.”

Riverbed is een portfolio-bedrijf van Thoma Bravo.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This