Nieuwe whitepaper van HMS Networks presenteert resultaten van onderzoek naar 5G voor industriële communicatie

10 september 2019

HMS Networks, een wereldwijd actieve aanbieder van oplossingen voor industriële communicatie en IIoT, heeft in het voorjaar van 2019 50 internationale professionals in de industrie ondervraagd over de positionering van draadloze communicatie in hun bedrijven en over hoe zij zich voorbereiden op de introductie van 5G. HMS’ whitepaper getiteld ‘5G: Is the Industry ready?’ presenteert de resultaten van dit onderzoek en biedt een overzicht van de nieuwste inzichten in de huidige situatie in de productie-industrie wat betreft de mate van voorbereiding op 5G.
De whitepaper van HMS Networks geeft een overzicht van de meningen van de industrie over 5G- technologie als een opkomende trend en toekomstige standaard in de productie- en industriële automatiseringsindustrie. Het gaat tevens in op het huidige gebruik van draadloze technologieën in de industrie en de toekomstige koers van deze technologie.

De belangrijkste bevindingen

  • Meer dan de helft (54%) van de geïnterviewden gaf aan dat ze draadloze communicatieoplossingen gebruiken voor remote monitoring en bediening van installaties. Een derde van de respondenten (34%) gaf aan dat hun bedrijf draadloze communicatie gebruikt voor verschillende vormen van IIoT.
  • De helft van de geïnterviewden (48%) was duidelijk positief over 5G in de productiesector – ze waarderen vooral dat de technologie kabels, onbetrouwbare wi-fi en de vele industriële standaards die momenteel van kracht zijn, zal vervangen.
  • Voor de meerderheid (58%) van de respondenten spelen betrouwbaarheid en robuustheid van draadloze systemen een doorslaggevende rol bij het al dan niet toepassen van 5G. Dit werd zowel door vertegenwoordigers van OT als IT genoemd. Meer dan een kwart (26%) van de geïnterviewden vond een lage latency van belang.

“Het onderzoek toont duidelijk aan dat de industrie zich steeds meer bewust wordt van de voordelen van 5G voor de industriële communicatie. Wat de industrie nu echt nodig heeft, is technische informatie en praktische voorbeelden”, aldus Marcela Alzin, Program Manager HMS Labs bij HMS Networks, die het onderzoek heeft uitgevoerd. “Daarom heb ik een fictief model gemaakt van een typische OT-professional en zijn houding ten opzichte van 5G. Dit moet bijdragen aan een beter begrip van de situatie op de markt.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This