HubSpot lanceert vernieuwde App Marketplace

6 september 2019

HubSpot heeft de lancering aangekondigd van de vernieuwde App Marketplace aan, waarmee HubSpot-gebruikers toegang krijgen tot honderden tools van derden die zij in hun account kunnen integreren. Hier kunnen bedrijven snel en eenvoudig voor hen interessante integraties ontdekken en tools, teams en processen verbinden.

“Wij zetten ons in om een open platform te leveren waarop onze klanten gemakkelijk en probleemloos apps van hun voorkeur kunnen integreren met onze software,” zegt Scott Brinker, VP platform ecosystem bij HubSpot. “De vernieuwde app marktplaats stroomlijnt het proces rondom het vinden en verbinden van de juiste app voor de juiste taak en maakt het bovendien makkelijker voor ontwikkelaars om nieuwe integraties te ontwikkelen en catalogiseren. Dit is een belangrijke volgende stap in onze missie om HubSpot een alles-in-een platform te maken voor groeiende bedrijven.”

Volgens het SaaS Trends Report 2019 van Blissfully gebruikt het gemiddelde bedrijf met 200-501 personen meer dan 100 apps en dat aantal zal naar verwachting niet snel afnemen. Alleen al binnen de gebruikersgroep van HubSpot zijn er meer dan een half miljoen apps geïnstalleerd. Naarmate bedrijven meer en meer apps inzetten om verschillende zakelijke uitdagingen op te lossen, wordt het voor SaaS-bedrijven steeds belangrijker om die apps gemakkelijker te laten samenwerken en een platform te creëren waar gegevens op één plek worden gecentraliseerd. Om deze reden heeft HubSpot in 2018 aangekondigd zich te richten op het bouwen van een gecentraliseerd platform om bedrijven te helpen geweldige klantervaringen te creëren, ongeacht welke tools ze gebruiken.

“Integraties tussen complementaire producten zoals Zoom en HubSpot, maken de ervaring zoveel beter voor onze gemeenschappelijke klanten,” zegt Laura Padilla, head of business development en channels bij Zoom. “We zijn verheugd over de vooruitgang die HubSpot heeft geboekt bij de uitbreiding van het platform. De nieuwe app marktplaats maakt het voor klanten nog eenvoudiger om snel te leren hoe Zoom en HubSpot beter samenwerken.”

De belangrijkste nieuwe functies zijn:

  • Weloverwogen beslissingen over integraties. Dankzij feedback van klanten heeft HubSpot geïdentificeerd welke gegevens het belangrijkst zijn bij de keuze van bedrijven voor een integratie, zoals prijsinformatie, datastroomstructuur en demo video’s. Het is nu voor alle partners vereist om deze informatie te vermelden en de overzichtspagina’s met apps zijn nu zo ontworpen dat deze informatie prioriteit heeft.
  • HubSpot-gebruikers kunnen makkelijker relevante apps ontdekken. Dankzij handmatig geselecteerde apps voor verschillende soorten gebruikers en bedrijven en dankzij de verbeterde filters, wordt het gemakkelijker om grondige zoekopdrachten te doen en de juiste app te vinden voor ieder team en doel.
  • Verminderde irritatie en verbeterde vindbaarheid voor app-ontwikkelaars. App-ontwikkelaars kunnen nieuwe apps eenvoudig zelf registreren waardoor ze hun beschikbare apps binnen de marktplaats op een eenvoudige en gestroomlijnde wijze kunnen aanpassen en beheren.

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This