Jean-Pierre Binon aangesteld als Healthcare Strategic Consultant bij NTT

2 september 2019

Jean-Pierre Binon versterkt de Belgische Healthcaredivisie van integrator NTT, voorheen gekend als Dimension Data. Met meer dan 40 jaar IT-strategie en project managementervaring voor CHU de Charleroi, is Binon een gekende waarde in de sector. Zijn aanstelling kadert in de strategische koers voor de gezondheidssector van NTT Belgium, een koers waar Patient Experience centraal staat. 

De innovatieve oplossingen die Jean-Pierre Binon voorbije jaren mee ontwikkelde dragen substantieel bij tot de langetermijnvisie van de ziekenhuizen in kwestie. Enkele voorbeelden van zijn expertise in de digitale transformatie naar moderne hospitalen zijn Electronic Patient Records, Mobility, Real-Time zorgverlening, patiëntbetrokkenheid en IoHT-systemen.

Ziekenhuizen evolueren steeds meer naar moderne zorgbedrijven. Men zoekt volop naar manieren om met nieuwe IT-toepassingen de waarde voor zowel de patiënt als het ziekenhuis zelf te verhogen. Door steeds die dubbele behoeften voor ogen te houden, slagen we erin om impactvolle, verregaande integraties door te voeren.” stelt Binon.

Meer dan 60 procent van de Belgische ziekenhuizen werkt vandaag al met NTT samen. Waar NTT tot nu toe bekend stond als een partner voor de implementatie van IT-infrastructuren, vormt de komst van Binon een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van NTT als business partner voor ziekenhuismanagement. In dit proces krijgt technologie voor de beste Patient Experience een belangrijke rol. Het is een allesomvattend begrip dat, in tegenstelling tot de naam doet vermoeden, niet draait rond de tevredenheid van een patiënt, maar wél rond de persoonlijke, klinische en digitale interactie tussen mensen.

Philippe Urbain, Solutions Director bij NTT: “De sector vraagt om een eigen aanpak, met kennis van zaken over de markt, specifieke wetgeving en uitdagingen.Nieuwe technologieën zoals AI, home care en predictive maintenance bieden belangrijke opportuniteiten om de operationele kosten te verlagen en de patient experience te verbeteren. Daar wil én kan NTT zijn polepositie in Healthcare nu nog verder versterken.“

Wie de laatste technologie voor Healthcare graag zelf willen ontdekken, kan binnenkort ook terecht in Brussel voor een bezoek aan het gloednieuwe Europese Client Innovation Centre van NTT.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This