Datto benoemt nieuwe CTO

8 augustus 2019

Datto stelt Robert Petrocelli aan als Chief Technology Officer (CTO), die zich nu aansluit bij het managementteam. In deze functie wordt Petrocelli verantwoordelijk voor het communiceren van Datto’s technologische visie en het afstemmen van de strategie op de bedrijfsdoelstellingen. Zo kan het bedrijf blijven voldoen aan de veranderende behoeften van de MSP-markt. Via samenwerkingen met meer dan 15.000 MSP’s bedient Datto meer dan 500.000 mkb-bedrijven in meer dan 130 landen.

Eerder dit jaar investeerde Datto al in zijn technologieaanbod. Het bedrijf kondigde meer dan twintig nieuwe producten en verbeteringen aan, ontwikkeld om MSP’s te helpen kritische IT-problemen aan te pakken voor het mkb. Datto voorziet in oplossingen op het gebied van business continuity en disaster recovery, networking, businessmanagement en back-up en synchronisatie. De oplossingen stellen mkb-bedrijven in staat concurrerend en succesvol te blijven in een groot aantal verticale markten wereldwijd. Het is aan Petrocelli om Datto’s productontwikkeling te bewaken en te versnellen.

Tim Weller, CEO van Datto: “Datto haalt inspiratie uit het verkennen van nieuwe benaderingen voor het aanpakken van de grootste uitdagingen van zowel MSP’s als mkb-bedrijven. Robert deelt diezelfde nieuwsgierigheid en dat enthousiasme. In zijn carrière heeft hij kennisgemaakt met verschillende technologieën. Hij is leergierig en pakt zaken graag anders aan. Met een basis als engineer brengt Robert een unieke balans tussen technologie en businessexpertise. Dit zal helpen een visie te ontwikkelen, die zowel Datto als zijn partners zal begeleiden en beschermen naarmate het ecosysteem groeit.”

Petrocelli: “Toen ik op zoek ging naar een nieuwe uitdaging, wist ik dat ik mijn technische kennis en ondernemerservaring wilde inzetten om een organisatie en individuen te helpen hun doelen te behalen. Datto is een organisatie die zich zowel op mensen als op het verbeteren van zijn productportfolio focust om ervoor te zorgen dat partners succesvol zijn. Het is mijn missie om Datto’s technische team aan te voeren in de continue innovatie, maar ook om de leiding te nemen in databeheer. Het ecosysteem groeit en we moeten ons voorbereiden op de technologische uitdagingen van de toekomst.”

Petrocelli heeft meer dan dertig jaar technologie-ervaring. Hij richtte onder meer twee succesvolle bedrijven op, die actief zijn op het gebied van datastorage en informatiebeheer. Voor hij bij Datto in dienst trad, was hij werkzaam bij Oracle. Hier vervulde hij de functie van senior softwarearchitect en gaf leiding aan een geografisch verspreid team. Voorafgaand aan Oracle was Petrocelli de oprichter en CTO van GreenBytes, een bedrijf dat voorziet in inline deduplication datastorage-applicaties en cloud-scale IO-Offload-systemen. Oracle nam GreenBytes in 2014 over. Petrocelli begon zijn carrière als medeoprichter en CEO van Heartlab, een gespecialiseerde ontwikkelaar en leverancier van digitale beeldvorming- en informatiesystemen voor cardiologie, dat in 2005 door AGFA werd overgenomen. Petrocelli heeft een Bachelor of Science in Natuurwetenschappen en een Master of Science in Computerwetenschappen van de University of Rhode Island. Aan diezelfde universiteit was Petrocelli een Office of Naval Research Undergraduate Fellow in fysische oceanografie. Hij behaalde zijn doctoraat in de Informatica aan Brown University.

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This