Proofpoint verbetert URL-isolatie op basis van risicoprofiel en training

29 juli 2019

Proofpoint introduceert twee oplossingen die organisaties helpen om hun meest aangevallen mensen te beschermen tegen kwaadaardige URL’s en tegelijkertijd de effectiviteit van bewustwordingstrainingen te vergroten.

Proofpoints adaptieve beveiligingscontroles zijn bedoeld om URL-clicks in zakelijke e-mail- en URL’s voor cloud-samenwerking dynamisch te isoleren. Dit gebeurt op basis van het risicoprofiel van de ontvanger en het risico van de URL zelf.

TAP

Deze beveiligingscontroles zijn geïntegreerd met Proofpoints bekroonde Targeted Attack Protection (TAP)-informatie. Proofpoint maakt ook nieuwe aanpassingsmogelijkheden voor zijn bewustwordingstrainingen bekend. Deze stellen beveiligingsteams in staat om eindgebruikers effectiever op te leiden en hun gedrag te veranderen. Dit doen ze door hun interactieve trainingsmodules te personaliseren op basis van de Learning Science Principles en de beste trainingsmethodes.

“Cybercriminelen blijven zich richten op gebruikers die het meeste geld opleveren. Daarom streven we ernaar om innovatieve, mensgerichte beveiligings- en trainingsoplossingen te leveren die de meest aangevallen mensen van een organisatie beschermen”, aldus Ryan Kalember, executive vice president Cybersecurity Strategy bij Proofpoint.

“Gerichte e-mails met schadelijke links blijven het dreigingslandschap domineren. Er zijn nog steeds meer dan vijf keer zoveel kwaadaardige links als kwaadaardige bijlagen. Proofpoint is het enige securitybedrijf dat URL’s kan isoleren op basis van het risicoprofiel van een gebruiker. Hierdoor kunnen beveiligingsteams isolatie toepassen waar dat het meest nodig is, terwijl tegelijkertijd een optimale gebruikerservaring wordt geleverd.”

Proofpoint Isolation

Deze mensgerichte innovaties komen voor in zowel Proofpoint Email Isolation, dat links in zakelijke e-mail en persoonlijke webmail isoleert, als Proofpoint Browser Isolation, dat riskant surfgedrag op bedrijfsapparatuur voor alle websites isoleert. Beide producten maken gebruik van de Proofpoint Isolation-technologie. Deze technologie haalt inhoud op en voert deze uit in de Proofpoint-cloud, ervan uitgaande dat de volledige inhoud onbetrouwbaar is. De gebruiker merkt daar niets van, die ziet een veilige, identieke versie van de site. Elke oplossing maakt ook geïsoleerd gebruik van cloud-applicaties zoals Dropbox en Microsoft SharePoint mogelijk om het risicogebied van een organisatie drastisch te verlagen.

Zowel Proofpoint Browser Isolation als Email Isolation integreren belangrijke Proofpoint Targeted Attack Protection-informatie. Dit helpt beveiligingsteams bij het detecteren, beperken en blokkeren van geavanceerde bedreigingen die zich via e-mail op gebruikers richten. Naast het blokkeren van aanvallen die gebruikmaken van schadelijke bijlagen en URL’s, detecteert TAP ook bedreigingen en risico’s in cloud-applicaties. De Proofpoint Attack Index binnen TAP biedt organisaties inzicht in hun meest aangevallen gebruikers op basis van vier factoren: geavanceerdheid van de cybercrimineel, verspreiding en focus van de aanval, het type aanval en het totale aantal aanvallen.

Bewustwordingstrainingen

Naast innovatie op het gebied van URL-isolatie heeft Proofpoint ook mensgerichte verbeteringen toegevoegd aan zijn Security Education Platform. Deze functies stellen beveiligingsteams in staat om eindgebruikers effectiever op te leiden en het gedrag van eindgebruikers te veranderen door hun training te personaliseren met op maat gemaakte content.

Onder leiding van een Learning Science Evaluator kan elke module in het Proofpoint Customization Center worden aangepast aan de specifieke behoeften van individuele afdelingen, functies en regio’s. Beheerders kunnen de tekst van de trainingsmodule aanpassen, inclusief quizvragen en tekst op alle ondersteunde locaties. Alle bewerkte inhoud wordt automatisch beoordeeld door de Learning Science Evaluator. Wanneer de training niet voldoet aan de richtlijnen die zijn ontworpen voor het maximale leerresultaat, waarschuwt de Evaluator de beheerders.

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This