Exact introduceert Summer ’19 Release

24 juli 2019

Softwareontwikkelaar Exact lanceert dinsdag zijn nieuwste pakket innovaties, gebundeld in de Summer ’19 Release. Het bedrijf zet met innovaties in Exact Online vooral in op automatisering en brengt zijn software zo nog dichter bij ‘No hands accounting’.

Tijdswinsten die accountants en ondernemers dankzij deze vernieuwingen kunnen boeken, zijn immens. “Automatisering maakt dat de toekomst van accounting ontegensprekelijk digitaal is”, zegt Exact-CEO Phill Robinson.

Uit cijfers van Exact blijkt dat bedrijven die hun aankoopproces automatiseren daarmee tijdswinsten boeken tot maar liefst 93 procent, in vergelijking met zij die vasthouden aan een handmatige manier van werken. De Exact Summer ’19 Release bevat nog meer innovaties die het leven van bedrijfsleiders en hun accountants vergemakkelijken. Zo is het vanaf nu bijvoorbeeld mogelijk om facturen goed te keuren door te ‘swipen’ in de mobiele app van Exact – een beweging die voor menig eigenaar van een smartphone natuurlijk aanvoelt.

Automatisch goedkeuren

Goedgekeurde facturen kunnen gebruikers nu ook meteen beschikbaar stellen voor betaling. Bedrijven kunnen inkomende facturen tot een bepaald bedrag ook automatisch laten goedkeuren – een perfect voorbeeld van efficiëntie dankzij automatisering en de toekomst van ‘No hands accounting’.

 “Steeds meer bedrijven zien vandaag de voordelen in van een digitale boekhouding in de cloud, wat er mee voor zorgde dat 2018 een recordjaar was voor Exact”, zegt Robinson. “De innovaties uit onze nieuwste Summer Release maken dat aankoopprocessen en boekhouden nog nooit zo soepel gebeurde. De winsten die bedrijven kunnen boeken dankzij automatisering maken dat de toekomst van accounting ontegensprekelijk digitaal is.”

Op vraag van klanten

Exact Online zet met deze release ook in op innovaties die handelaars toelaten om sneller en betrouwbaarder te leveren aan hun klanten. De software laat vanaf nu toe om werkorders te prioriteren, waardoor personeel in één oogopslag ziet in welke volgorde zij orders moeten afhandelen – wat het halen van deadlines enkel ten goede komt. De nieuwe functie ‘Geplande Retouren’ schept ook orde in de afhandeling van geretourneerde producten, en zorgt voor een soepeler proces.

Nieuwe functies

Andere nieuwe innovaties uit de Exact Summer ’19 Release zijn onder meer:

  • Per gebruiker zijn per factuur limieten in te stellen voor goedkeuring.
  • Er is een extra controle op dubbele aankoopfacturen. Er was al een check op basis van referentienummer en leverancier. Die is nu uitgebreid met controle op het totaalbedrag en de factuurdatum.
  • SODA 1.2 – De laatste versie van SODA-bestanden in Exact Online importeren hiermee kunnen afdelingen aan kostenplaatsen en kostendragers gekoppeld worden in de administratie voor nauwkeurigere overzichten
  • Online verwerkt activa-afschrijvingen nu op de achtergrond. Verwerk alle activa in één klik ga tegelijkertijd met belangrijkere taken aan de slag. Daarnaast biedt de activacontrolelijst een overzicht waarin wordt gecontroleerd of de geboekte bedragen op de grootboekrekeningen voor activa overeenkomen met de waarde van de activa in de activagroep. Als er een verschil tussen deze bedragen wordt een activum aangemaakt, dit is nu eenvoudig te genereren via de transactielijst. 
  • Global Location Number beschikbaar, hiermee is een fysieke locatie van bijvoorbeeld een winkel of een magazijn als uniek adres te identificeren. Een GLN van het eigen bedrijf, dat van klanten en leveranciers is als referentie te koppelen aan elektronische facturen.

ERP-software

Tot slot voert Exact met de Summer ’19 Release ook verschillende verbeteringen door in zijn ERP-software. Die vormt de motor van menig bedrijf. Exact zet vooral in op makkelijk te integreren updates die zowel on-premise als via een private of public cloud beschikbaar zijn. Het gaat dan bijvoorbeeld over een uitbreiding van de Exact Hour Entry app, waardoor ondernemers nu makkelijk en veilig alle informatie over hun projecten kunnen bekijken – gaande van projectleden tot taakverdelingen of de status van activiteiten.

Communicatie

Daarnaast is ook de tijdlijn binnen het interne communicatieplatform Social Collaboration (onderdeel van Exact Synergy) nu beter leesbaar, en kunnen gebruikers soepeler berichten delen onder elkaar binnen dit platform.

Verschillende van bovenstaande vernieuwingen kwamen er expliciet op vraag van Exacts klanten. De softwareontwikkelaar houdt op die manier steeds rekening met de wensen van zijn klanten, om te garanderen dat Exacts software steeds perfect aansluit bij de noden van ondernemers en accountants.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This