LANCOM lanceert nieuwe reeks access switches met Layer 3 Lite en beheer vanuit de cloud

19 juli 2019

LANCOM Systems heeft zijn aanbod van zakelijke netwerk-switches verder uitgebreid. Met de GS-3152X-reeks heeft de Duitse netwerkleverancier nu voor het eerst high-performance switches met een basis Layer 3-functionaliteit in het programma.

Deze Gigabit-switches zijn het fundament van moderne netwerkinfrastructuren voor alle branches en gebruiksscenario’s.

Alle drie modellen kunnen op traditionele wijze worden beheerd. Daarnaast kunnen administrators hen via de LANCOM Management Cloud gebaseerd op Software-defined Networking (SDN) geautomatiseerd configureren en beheren. De nieuwe reeks omvat drie Fully Managed Gigabit-switches.

De LANCOM GS-3152X, LANCOM GS-3152XP en LANCOM GS-3152XSP bieden Layer 3-Lite-functies zoals statische routing en een DHCP-Server. Ze vullen het bestaande LANCOM-portfolio van switches met 8 tot 52 poorten aan met Layer 3 Lite-switches voor High-Performance-netwerken.

De LANCOM GS-3152X beschikt over 48 Gigabit Ethernet-poorten en vier SFP+-poorten, die ieder overdrachtssnelheden tot 10 GBit/s ondersteunen. Bovendien waarborgt hij met een doorvoercapaciteit van 176 GBit/s op de backplane de optimale prestaties, zelfs bij hoge belasting.

De Power over Ethernet (PoE)-variant LANCOM GS-3152XP kan aangesloten apparaten zoals IP-telefoons, access points en bewakingscamera’s via het netwerk van stroom voorzien. De switch biedt ondersteuning voor de PoE-standaarden IEEE 802.3af en IEEE 802.3at (PoE+) met een totaal vermogen van 720 Watt. Dit maakt de GS-3152XP bij uitstek geschikt om het groeiende aantal energie-intensieve PoE-apparaten van stroom te voorzien.

De LANCOM GS-3152XSP is de eerste switch van LANCOM die op alle 48 Gigabit-poorten optimale PoE-prestaties biedt, dankzij twee redundante, hot swappable voedingen met elk een vermogen van 20 Watt. Met de integratie van de tweede, optionele voeding kunnen bedrijven fail-safe-scenario’s realiseren. Beide voedingen samen leveren tot 1.640 Watt, zodat op alle PoE-poorten optimale stroomvoorziening is gewaarborgd. Het innovatieve front-to-back ventilatieontwerp van de switch draagt bij aan een optimale koeling in 19” racks.

Alle drie switches bieden de mogelijkheid om netwerkpoorten met LACP te bundelen, conform IEEE 802.3ad. Daarmee zijn uplink-snelheden tot 40 GBit/s haalbaar.

Statische routing en DHCP-server

De LANCOM GS-3152X-reeks biedt ondersteuning voor statische routing, een basis Layer 3-functie die het mogelijk maakt om bepaalde routing-taken van de router naar de switch te delegeren. De vooraf gedefinieerde netwerkroutes via één of meer netwerksegmenten maken met name bij hoge interne gegevensvolumes een snellere gegevensuitwisseling binnen het netwerk mogelijk en verlichten de last van de router. De vrijgemaakte capaciteit kan vervolgens worden ingezet om het externe dataverkeer te verwerken, waarmee de totale netwerkefficiëntie toeneemt. Wanneer de switches als DHCP-server worden ingezet, kunnen ze zelfstandig IP-adressen aan hun clients toekennen en daarmee het IP-adressenbeheer van het aangesloten netwerk volledig overnemen.  

Netwerkbeheer via SD-LAN

Net als alle Fully Managed switches van LANCOM kunnen de switches uit de GS-3152X-reeks met de traditionele LANCOM Management Tools worden beheerd of geïntegreerd worden in de LANCOM Management Cloud (LMC). In dat laatste geval profiteren netwerkbeheerders van uiterst efficiënt switch-beheer op basis van Software-defined LAN (SD-LAN). Op deze manier worden de switch-configuraties op alle locaties op elkaar afgestemd, rekening houdend met de netwerkarchitectuur en virtuele LAN’s (VLAN’s). Deze configuraties kunnen met een simpele muisklik uitgerold of bijgewerkt worden.

Toegangsbeheer en beheer op afstand

De nieuwe switches bieden uitgebreide mogelijkheden op het gebied van beveiliging en beheer met IEEE 802.1X (enkelvoudig, meervoudig, poortgebaseerd of op het MAC-adres gebaseerd), Quality of Service (QoS) en VLAN-Tagging conform IEEE 802.1q. Beheerders kunnen het inkomende en uitgaande dataverkeer wat betreft de Quality of Service (QoS) op prioriteit indelen. Dankzij de dual stack-implementatie zijn de switches toekomstbestendig inzetbaar in zowel volledig op IPv4 of IPv6 gebaseerde netwerken als in heterogene netwerken. Communicatieprotocollen zoals SSH, SSL en SNMPv3 bieden netwerkbeheer op afstand. Verder ondersteunen de switches het protocol TACACS+ voor authenticatie, autorisatie en accounting. 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This