Pivotal introduceert alfaversie van Pivotal Application Service (PAS) op Kubernetes

18 juli 2019

Pivotal Software introduceert de alfaversie van PAS op Kubernetes. Daarnaast lanceert het bedrijf nieuwe producten gebaseerd op PAS-functies die de gebruikerservaring van developers en operators aanzienlijk verbeteren.

Kubernetes wordt een steeds belangrijker onderdeel van de cloud infrastructuur. Veel organisaties worstelen echter om Kubernetes in productie te brengen omdat het te complex is. Pivotal helpt om dit probleem op te lossen met Pivotal Container Service (PKS). Kleine operator teams kunnen hiermee een groot aantal Kubernetes-clusters beheren. Bovendien kunnen developers voortaan eenvoudiger software implementeren en draaien op Kubernetes, dankzij de jarenlange expertise die Pivotal heeft met het bouwen van Cloud Foundry.

cf push

De alfaversie van PAS op Kubernetes brengt de populaire ‘cf push’ ervaring naar Kubernetes. Hierdoor kunnen developers zich focussen op het coderen en via het platform automatisch de vereiste afhankelijkheden configureren die nodig zijn voor software implementatie, netwerken, monitoring en logging. 

“De aankondigingen van vandaag zijn al lang in de maak en vormen de natuurlijke volgende stap in de evolutie van ons platform. We waren bij de start van het Kubo open-source project in 2017 en lanceerden vorig jaar samen met VMware Pivotal Container Service. Inmiddels wordt Pivotal Container Service gebruikt door 140 organisaties,” aldus Rob Mee, CEO van Pivotal. “Deze aankondiging is de volgende stap voor ons platform en zal organisaties helpen om zinvolle bedrijfsdoelen te behalen met Kubernetes.”

Pivotal introduceerde eerder dit jaar nieuwe producten voor Kubernetes op basis van PAS. In mei introduceerde het bedrijf de eerste twee producten: algemene beschikbaarheid van Pivotal Spring Runtime en de alfaversie van Pivotal Service Mesh. Vandaag introduceert Pivotal de alfaversie van het derde product: Pivotal Build Service. Daarnaast zal de alfaversie van RabbitMQ voor Kubernetes binnenkort ook beschikbaar zijn.

Producten

Het gaat om de volgende producten:

  • Build Service: Automatiseert container images voor ontwikkelaars en biedt ondernemingen audit- en beveiligingscontroles die nodig zijn om met vertrouwen op grote schaal te werken. Build Service wordt mogelijk gemaakt door het CNCF Cloud-Native Buildpacks project en is mede ontwikkeld door Pivotal.
  • RabbitMQ voor Kubernetes: Automatiseert de implementatie en beheer van RabbitMQ. Daarnaast is RabbitMQ configureerbaar en biedt het een self-service ervaring voor developers.
  • Service Mesh: Automatiseert de installatie en configuratie van Istio. Hierdoor kunnen ontwikkelaars snel en veilig apps neerzetten op productie. Daarnaast zorgt het voor veilige netwerken die bedrijven nodig hebben.
  • Spring Runtime: Het biedt uitgebreide ondersteuning voor Java-omgevingen, waaronder OpenJDK, Spring Support en Apache Tomcat.

 

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This