Belgisch online designspelletje gaat viraal en is wereldwijd al ruim 16 miljoen keer gespeeld

10 juli 2019

Wat ludiek begon, is met 16 miljoen views de voorbije twee dagen een echte hype op het internet. UserInyerface.com is een designspelletje van het Belgische digital products agency Bagaar en omvat zowat alle frustraties van webdesigners. Spelers moeten zo snel mogelijk en binnen de vier minuten enkele opdrachten vervullen op een verschrikkelijk ongebruiksvriendelijke website. “User Inyerface is een beetje de Ugly Belgian Houses voor design en webdesign”, zegt digital creative Dieter Desmet van Bagaar.

Het was de vicepresident product engineering bij communicatietool Slack die deze week het vuur aan de lont stak. Via @rands pikten de gekende internationale websites The Verge en The Next Web woensdag het spelletje op en sindsdien ging de website volledig viraal.

“Donderdagochtend zaten we aan 2 miljoen views, deze ochtend zitten we -onverhoopt- al aan 16 miljoen unieke bezoekers. En het aantal views blijft almaar stijgen.”

In Internet of Things-projecten is de user interface een belangrijke discipline. Met de website wil Bagaar een lans breken voor betere UI. Op User Inyerface is zowat alles ontworpen om frustraties op te wekken: fout gelabelde knoppen, ingewikkelde wachtwoordregels, onvermoeibare pop-ups, enzovoort.

Gimmick

Om de spanning tijdens het ‘spel’ extra op te drijven, zie je bovendien de tijd duidelijk wegtikken. Sollicitaties stromen binnen Inmiddels stromen bij het Antwerpse agency honderden e-mails met felicitaties en uiteraard ook hartelijke verwensingen toe. Bagaar kreeg zelfs een honderdtal spontane sollicitaties. Ook op Twitter was het item gisteren een tijdje trending topic.

Van den Bergh: “We hebben de website eigenlijk ontworpen als gimmick. Dat die wereldwijd viraal zou gaan, hadden we niet kunnen voorspellen. Het is natuurlijk leuk en zet ons ook wel op de kaart, mooi meegenomen.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This