Flowmon benut Amazon VPC traffic mirroring voor compleet cloud-inzicht

9 juli 2019

Flowmon ondersteunt voortaan ook Amazon Virtual Public Cloud (Amazon VPC) traffic mirroring voor Amazon Web Services (AWS). Daardoor kunnen klanten hun Amazon VPC-infrastructuur als een transparante omgeving monitoren, voor het sneller detecteren en reageren op cyberdreigingen en afwijkingen in het netwerkgedrag en de applicatieperformance.

Cloud-omgeving monitoren

Bedrijven zijn gewend om met een diepgaand inzicht de eigen netwerkinfrastructuur te monitoren, om kritische services en de klanttevredenheid te waarborgen. Door de toenemende transitie naar cloud-toepassingen neemt het inzicht echter af, omdat de traditionele monitoringmethoden zoals L2-tapping of SPAN/mirror onvoldoende werken. Flowmon’s volledige ondersteuning van Amazon VPN traffic
mirroring geeft klanten hetzelfde diepgaande inzicht in hun cloud-omgeving als in de eigen netwerkinfrastructuur.

Samenwerking met AWS

Flowmon heeft nauw met AWS samengewerkt om de nieuwe functionaliteit al bij de introductie van Amazon VPN traffic mirroring te kunnen aanbieden. Amazon VPN traffic mirroring biedt monitoring- en securitytools met packet capture traces via de Elastic Network Interface (ENI). Daardoor krijgen NetOps- en SecOps-teams het benodigde inzicht in hun Amazon VPC’s en analyse-intelligentie, voor het onderzoeken van securitydreigingen en performancedegradaties.

Kritische IT-toepassingen

Flowmon is een oplossing voor het realtime inzichtelijk maken van kritische IT-toepassingen met netwerkmonitoring en analyses. Het biedt netwerk- en securityteams alle benodigde functionaliteit voor het identificeren van performancedegradaties, het onderzoeken van incidenten, rapportages maken en capaciteitsplanning. Maar ook voor het detecteren van afwijkingen in netwerkgedrag en cyberdreigingen die de netwerkbeveiliging proberen te omzeilen. Flowmon is met een cloud- focus ontworpen en flexibel schaalbaar voor elke infrastructuur: op de eigen locatie, virtueel in de cloud en hybride combinaties daarvan.

Cloud workloads inzichtelijk maken

“Wij zijn blij met Amazon VPC traffic monitoring, omdat het klanten die Flowmon Collector via AWS gebruiken volledig inzicht geeft in al hun cloud workloads”, vertelt Pavel Minarik, Chief Technology Office van Flowmon Networks. “Het oplossen van performance issues en zowel afwijkingen in het netwerkgedrag als securitydreigingen detecteren wordt daardoor net zo eenvoudig als binnen de eigen netwerkinfrastructuur.”

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This