ESET Internet Security ontvangt MRG Effitas Level 1-certificering

3 juli 2019

ESET heeft de Level 1 MRG Effitas Online Banking/Browser Security-certificering ontvangen voor haar ESET Internet Security-oplossing.

Rapportage

MRG Effitas, actief op het gebied van testen, onderzoeken en expertise rond de werkzaamheid van IT-security, heeft ESET Internet Security deze Level 1-certificering gegeven in hun Online Banking/Browser Security Certification Q1 2019-rapportage. Van de in totaal negen geteste leveranciers, was ESET één van slechts vier leveranciers die de certificering ontvingen.

Beoordeling

Als enige testbedrijf in de wereld dat test met 100% in-the-wild-dreigingen, spelt MRG Effitas een belangrijke rol bij het testen van internetbankieren. Het Online Banking/Browser Security Certification Programme is een manier waarop security-leveranciers, financiële instituten en corporaties de meest grondige en accurate beoordeling kunnen verkrijgen over de werkzaamheid van hun oplossing bij actuele aanvallen van financiële malware.

Drie testen

Het rapport maakte gebruik van drie verschillende testen: een in-the-wild-test met echte financiële malware, een botnettest die een bankieren-Trojan inzette en een simulatietest voor het skimmen van creditcards. Door normaal gebruikersgedrag na te bootsen, laten de testen zien hoe financiële malware werkt, hoe het aanvalt en hoe zulke aanvallen voorkomen kunnen worden – derhalve kan het hoogste beveiligingsniveau gegarandeerd kan worden.

 

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This