Cryptshare lanceert QUICK voor beveiligen van emails

1 juli 2019

Cryptshare lanceert QUICK (Quick Use Integrated Cryptshare Key) waarmee de complexiteit van het uitwisselen van wachtwoorden voor het beveiligen van e-mails wordt vereenvoudigd. Met de nieuwe technologie kunnen gebruikers die regelmatig e-mailen en bestanden uitwisselen hun communicatie  beveiligen. QUICK is gratis beschikbaar voor alle huidige Cryptshare-klanten als onderdeel van de volgende Cryptshare-versie.

Eenmalige wachtwoorden

De QUICK-technologie elimineert de uitwisseling van eenmalige wachtwoorden per te beveiligen e-mail. QUICK maakt hergebruik van twee-factor authenticatie mogelijk. Tijdens de eerste QUICK-interactie tussen verzender en ontvanger wordt een initiële sleutel aangemaakt die op de Cryptshare-server wordt opgeslagen. De twee-factor authenticatie bestaat uit een link die via e-mail aan de ontvanger wordt opgestuurd en het wachtwoord. Bij iedere daaropvolgende communicatie tussen deze verzender en ontvanger wordt vervolgens dezelfde twee-factor authenticatie gebruikt, zowel voor het verzenden als voor het ontvangen van berichten.

Unieke sleutel

Voor iedere verzonden e-mail wordt steeds een unieke sleutel toegekend voor de beveiliging van de betreffende e-mail. De afhandeling van de wachtwoorden wordt hierbij volledig geautomatiseerd afgehandeld door de Quick-technologie. Daarbij wordt een belangrijk uitgangspunt van Cryptshare gehandhaafd; de aangeschreven persoon hoeft alleen over een e-mailadres te beschikken. De ontvanger hoeft geen software te installeren of een user account aan te maken. Zo blijft het ook met QUICK mogelijk om met iedereen altijd en ad-hoc te kunnen communiceren.

Minder

QUICK biedt volgens het bedrijf nog een aantal andere voordelen. Het vermindert de hoeveelheid gegevens in e-mailservers waarvan een back-up en archivering nodig is. Het verlaagt de licentie- en systeemkosten en speelt een nuttige rol bij de ontmanteling van verouderde technieken. 

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This