Mindtree lanceert 5e editie van TechBeacon-rapport

28 juni 2019

Aanpassing van technologische strategieën os noodzakelijk voor bedrijven om te voldoen aan de steeds complexer wordende bedrijfsomgeving. Dat stelt Mindtree in zijn rapport Tech Beacon 201. 

Mindtree, actief op het gebeid van digitale transformatie en technologie, heeft de vijfde jaar editie van Tech Beacon gepubliceerd, een jaarlijks rapport om aan bedrijven technologie-gerelateerd advies voor te stellen.

IT-architectuur aanpassen

Tech Beacon wijst op de noodzaak voor organisaties om hun IT-architectuur aan te passen om veranderende businessuitdagingen aan te gaan. Het geeft de bedrijven ook aan wat de belangrijkste opkomende technologieën en instrumenten zijn om in te investeren, uit te proberen of waar op te letten voor toekomstige toepassingen (Invest, Experiment en Watch) gebaseerd op looptijd en productiebereidheid.

“Tegenwoordig verandert de wereldwijde businessomgeving sneller dan ooit, met de proliferatie van agressieve digitale ontregeling. Daarom is het belangrijk voor bedrijven om te begrijpen hoe opkomende technologieën een aantrekkelijke waarde-aanbod bieden om  gelijke tred te houden met deze dynamische werkelijkheid”, zegt Madhusudhan KM, Chief Technology Officer van Mindtree. “Tech Beacon biedt technologie-gerelateerd advies aan bedrijven gebaseerd op industriële eisen, veranderende businessdynamiek en geanticipeerde technologische evolutie.”

Hier volgen een aantal belangrijke aanbevelingen van Tech Beacon:

Systemen die met systemen interageren

  • De uitdaging van schaalbaarheid in micro-diensten kan aangepakt worden met Distributed Architecture andService Mesh door zijn consistente ontdekking, veiligheid, opsporing, toezicht en storing behandelingsdienst.
  • Reactieve Autonomische Architectuur zou bovenaan de prioriteitenlijst moeten staan van de grootste algemene technologie-directeuren omdat het de eindgebruikerservaring versimpelt en verbetert door prognoses over hun behoeftes te stellen in een complexe, dynamische en onzekere businessomgeving en systeemfaling te voorkomen in ongeplande situaties.

Informatie in inzicht veranderen 

  • De rol van Machine Learning is beperkt tot dataverzamelingsprocessen. Organisaties gebruiken mensen voor handmatige werkzaamheden zoals data cleanup, outlier removal, enz. Er is een behoefte aan de integratie van verkennende data analysetaken als onderdeel van een verwerkingspijplijn.
  • Organisaties zouden Lambda and Kappa data verwerkingstechnieken moeten gebruiken om praktische inzichten te creëren uit de beschikbare data. Lambda biedt een consistent patroon en een real-time beeld van het gecreëerde inzicht, het opslaan van de data en vervolgens het genereren van het inzicht terwijl de data aankomt in zijn ‘streaming layer’. 

Interactie met mensen 

  • Organisaties gebruiken steeds meer conversationele systemen als kanaal om het voor machines mogelijk te maken met mensen te dialogeren. Deze systemen bieden Natural Language Processing (NLP) en integratievermogen en de IT-omgeving, naast mobiel en web. Organisaties zouden bibliotheken zoals Rasa, Wit.ai, en LUIS van Microsoft moeten gebruiken, die core language processing vermogen bieden en ‘mensachtige’ gesprekken met bestaande systemen mogelijk maken.
  • Bedrijven hebben een vernieuwde architectuur nodig om cognitieve ervaringen aan hun klanten te bieden, door het voor systemen mogelijk te maken eenvoudig met gebruikers te communiceren. Om deze cognitieve ervaringen mogelijk te maken zouden bedrijven computer vision mogelijkheden moeten verkennen, en taken zoals het herkennen van objecten en karakters, het combineren, koppelen en analyseren van beelden of video met productendetails, en zelfs door superpositie van objecten met driedimensionele beelden op live video. Dit maakt het voor machines mogelijk om data uit beelden en video te halen en de inhoud ervan te begrijpen.
  • Terwijl zij machine learning en AI adopteren in hun processen, moeten CTO’s ook voorzichtig de grens trekken tussen mensen en machines. Menselijke interventie is vaak een betere oplossing dan een volledig geautomatiseerde oplossing, waar machines over te veel controle beschikken. 

Tech Beacon 2019 heeft zijn focus op zeven technologie-categorieën gericht, die de technologiestrategieën van bedrijven in de 12 komende maanden zal leiden: Application Development, Cloud computing, Internet of Things, Artificial Intelligence, Conversational apps, Blockchain en eXtended Reality.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This