Onderzoek Dassault Systèmes: hyperloop en luchttaxi’s bepalen in 2030 het straatbeeld

27 juni 2019

Mobiliteit ondergaat het komende decennium een metamorfose. In 2030 wordt 71 procent van de voertuigen elektrisch aangedreven. 51 procent van de consumenten denkt bovendien te reizen met een hyperloop. 38 procent ziet zichzelf tegen die tijd in een luchttaxi zitten. Dit blijkt uit het onderzoek ‘City of 2030‘. CITE Research voerde dit onderzoek in opdracht van Dassault Systèmes uit onder 1.000 Amerikaanse volwassenen.

Volledig autonoom

Meer dan 70 procent van de ondervraagden verwacht wegen vol volledig autonome elektrische auto’s. Dankzij gebruik van IoT en andere slimme technologie verwacht de consument een mobiliteitservaring die helemaal is afgestemd op individuele wensen en omstandigheden. De verwachte voordelen van al die ontwikkelingen: een grotere verkeersveiligheid, lagere vervoerskosten en een betere levenskwaliteit.

Vertrouwen

Opvallend is daarnaast het vertrouwen van de consument in de hyperloop. Dit is een soort vacuümtrein die via een buizensysteem gigantische snelheden behaalt en zo de relatieve afstanden tussen wereldsteden enorm verkleint. Volgens de helft van de ondervraagden is deze vervoersmethode in 2030 gemeengoed.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This