Mist Systems wil schaalbaarheid van AI-gestuurde organisaties verbeteren

26 juni 2019

Mist Systems, een dochteronderneming van Juniper Networks, heeft nieuwe producten en diensten gelanceerd die met behulp van artificial intelligence (AI) flexibiliteit en schaalbaarheid naar het IT-beheer en de technische ondersteuning brengen. Het gaat om nieuwe 802.11ax (Wi-Fi 6) access points, de oplossing Mist Edge en een brancheprimeur in de vorm van het eerste door AI aangestuurde model voor IT-ondersteuning. De nieuwe oplossingen vormen de neerslag van het streven van Mist naar een door AI aangestuurde onderneming. Hiertoe biedt het organisaties automatisering en inzichten die de IT-kosten terugdringen, eindgebruikers een optimale ervaring bieden en de mogelijkheid bieden om de netwerkinfrastructuur in te zetten als pijler van strategische bedrijfsinitiatieven.

Netwerkplatform

Het netwerkplatform van Mist vormt de basis van de strategie van Juniper Networks om bij te dragen aan de realisatie van de door AI aangestuurde onderneming. Met diverse belangrijke architectuurvoordelen, zoals een cloud-architectuur die uit microservices is opgebouwd, geabstraheerde besturing, geautomatiseerde workflows, een ingebouwde AI-engine en een krachtige reeks van oplossingen voor het WLAN, LAN en WAN en de beveiliging, zorgt Juniper voor vereenvoudigde en schaalbare IT-omgevingen en een optimale eindgebruikerservaring. Deze voordelen worden nu uitgebreid door de producten en diensten van Mist:

AI voor AX

Het bedrijf Mist breidt zijn assortiment van access points uit met de nieuwe AP43. Dit is de eerste vanuit de cloud beheerde 802.11ax (Wi-Fi 6) access point met ingebouwde, door AI aangestuurde automatisering en gegevensanalyse.

De 802.11ax-standaard introduceert diverse nieuwe draadloze innovaties die voor een verbetering zorgen van de doorvoersnelheden, prestaties en capaciteit van traditionele WLAN’s. Helaas kan het uitbreiden van netwerken ook nieuwe complexiteit met zich meebrengen. Samen met de door AI aangestuurde cloud van Mist vereenvoudigt de AP43 802.11ax-processen door middel van automatisering. Dit maakt het mogelijk om maximale waarde uit deze netwerkomgevingen te putten door proactief beheer van IT-bronnen en clients. Unieke functies van de ‘AI voor AX’-oplossing van Mist zijn onder meer:

  • Intelligente load balancing tussen draadloze signalen en bandbreedtes; 
  • Bewaking en afdwinging van de toewijzing van orthogonal frequency-division multiple access (OFDMA)-subcarriers in aansluiting op de service levels;
  • Taken op het gebied van Basic Service Set (BSS)-kleurcoderingen voor draadloze omgevingen met hoge dichtheid;
  • Voorkomen van ‘sticky clients’ met behulp van AI-algoritmen.

“De access points van Mist onderscheiden zich sinds het begin door hun unieke vermogen tot het verenigen van functionaliteit voor Wi-Fi, virtual Bluetooth LE (vBLE) en het Internet of Things (IoT) binnen een kostenefficiënt en schaalbaar platform dat via de cloud van Mist wordt beheerd”, zegt Sudheer Matta, VP Products bij Mist. “Mist heeft een voortrekkersrol in de netwerkbranche vervuld met betrekking tot de inzet van AI om mobiele gebruikers een goede ervaring te bieden. Nu de branche overstapt naar 802.11ax zullen deze architectuurvoordelen Mist verder van de concurrentie onderscheiden en onze klanten nog grotere meerwaarde bieden.” 

Microservices voor campus

De nieuwe oplossing Mist Edge breidt de reikwijdte van de microservices-architectuur van Juniper uit naar campusongevingen. Bedrijven die behoefte hebben aan de lokale beschikbaarheid van netwerkfuncties voor toepassingen met hoge bandbreedte en lage latency kunnen daarmee profiteren van de flexibiliteit van een gedistribueerde softwarearchitectuur.

Voorbeelden van toepassingen voor Mist Edge zijn:

▪      Split tunneling voor het scheiden van de toegang voor gasten en het zakelijk dataverkeer;

▪      Naadloze roaming voor grote campusnetwerken door terminatie van tunnels voor netwerkverkeer van en naar access points;

▪      Het uitbreiden van virtuele LAN’s (VLAN’s) naar externe filialen en telewerkers ter vervanging van VPN-technologie;

▪      Dynamische segmentatie van dataverkeer van IoT-apparatuur.

“AP’s rechtstreeks met de cloud verbinden is een perfecte oplossing voor onze winkels. Onze zakelijke campusomgeving vroeg echter om een hybride benadering”, zegt de netwerkbeheerder van een wereldwijde telecomprovider. “Mist Edge is de ideale oplossing. Hiermee kunnen we profiteren van de flexibiliteit van een softwaregebaseerde microservices-architectuur die geen aanpassingen van het bestaande netwerkontwerp vereist. Daarmee profiteren we van het beste van beide werelden.”

Mist Edge is momenteel verkrijgbaar als standalone appliance in verschillende diverse vormfactoren. De oplossing biedt ondersteuning voor access points uit verschillende productreeksen. Mist Edge is binnenkort ook verkrijgbaar in de vorm van instances die op virtuele machines en door derden worden gehost.

AI-gestuurde technische ondersteuning

Mist gebruikt AI niet alleen voor het vereenvoudigen van het IT-beheer. Het wil ook voor een transformatie van de technische ondersteuning zorgen met behulp van proactieve kennisgevingen, automatisering, door AI aangestuurde inzichten en gestroomlijnde helpdeskprocessen. Klanten en partners van Mist kunnen daarmee profiteren van de volgende unieke mogelijkheden:

  • Dynamic Packet Capture (dPCAP) voor de automatische verzameling van data bij de detectie van ernstige problemen, zodat technici zo min mogelijk op locatie hoeven te werken;
  • Correlatie van gebeurtenissen binnen draadloze, vaste en apparaatdomeinen met behulp van machine learning voor het achterhalen van de werkelijke oorzaak van problemen; 
  • De mogelijkheid om Service Level Expectations (SLE’s) voor bedrijfskritische vaste en draadloze omgevingen in te stellen, bewaken en toe te passen, met snelle probleemoplossing dankzij geautomatiseerde workflows; 
  • De Virtual Network Assistant (VNA) Marvis, die met behulp van AI en spraakcommunicatie inzicht biedt in trends, aanbevelingen voor probleemoplossingen aanreikt en in diverse ingebouwde helpdeskfuncties voorziet.

Mist is dankzij deze mogelijkheden in staat om klanten en partners proactief op de hoogte te stellen van gedetecteerde problemen, zodat die snel kunnen worden verholpen. Als een probleem aanhoudt en live ondersteuning is vereist, wordt de trouble ticket automatisch doorgeleid naar tier 3-experts binnen het Technical Operations Center van Mist. Klanten en partners kunnen daarmee afstappen van inefficiënte traditionele modellen voor IT-ondersteuning en hun problemen direct naar de juiste mensen escaleren. Als leverancier van apparatuur en softwarediensten van wereldformaat positioneert Juniper zich daarmee als de hoeksteen voor strategische bedrijfsinitiatieven.

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This