LANCOM vRouter beschikbaar op Microsoft Azure Marketplace

20 juni 2019

De Duitse infrastructuurproducent LANCOM Systems biedt per direct een nieuwe versie van zijn virtuele VPN-router aan. De LANCOM vRouter voor Microsoft Azure stelt bedrijven in staat om applicaties binnen de Microsoft Public Cloud via een specifieke VPN-tunnel veilig te verbinden met het bedrijfsnetwerk. In tegenstelling tot gebruikelijke hardware-routers kan de vRouter flexibel schalen en aan veranderende eisen worden aangepast.

Met de introductie van de vRouter voor Azure zet LANCOM de virtualisatie van netwerkfuncties voort. De software-gebaseerde VPN-router is geschikt als centrale VPN-hub om een netwerk van vestigingen te verbinden en als Virtual Private Cloud Gateway om de toegang tot interne bedrijfsgegevens of servers in Azure te regelen. Dit stelt bedrijven in staat om op een flexibele, ruimte- en middelen-besparende manier krachtige WAN-infrastructuren op te zetten.

In zijn krachtigste versie maakt de LANCOM vRouter van de volledige prestaties van Azure gebruik en stelt zo maximaal 1.000 VPN IPsec tunnels beschikbaar. Hierdoor is de virtuele router een zeer aantrekkelijke routing/gateway-oplossing voor netwerken van elke omvang, van MKB tot grote onderneming.

De LANCOM vRouter wordt via het Azure platform ingezet met een “Bring your own license” (BYOL). Door het uurtariefmodel (“Pay-as-you-grow”) zijn de infrastructuurkosten van het Azure platform altijd inzichtelijk. De virtuele VPN-router wordt met slechts enkele muisklikken beschikbaar gesteld, zonder dat er hardware moet worden verzonden of geïnstalleerd. Als alternatief voor Azure kunnen organisaties de vRouter op virtualisatieplatformen als VMware ESXi of Hyper-V laten draaien.

VPN-opbouw met SD-WAN

Naast de klassieke LANCOM LANtools wordt de LANCOM vRouter ondersteund door de LANCOM Management Cloud. Dit maakt het mogelijk om veilige IPsec VPN-verbindingen geautomatiseerd op te zetten door middel van Software-defined WAN (SD-WAN). De voorheen noodzakelijke, tijdrovende configuratie van elk afzonderlijke tunnel-eindpunt is niet langer nodig.

De LANCOM vRouter biedt een vergelijkbare spektrum aan functionaliteiten als de hardware-routers van het bedrijf. Hij is qua configuratie en besturing identiek aan de traditionele LANCOM hardwarecomponenten en kan daarom naadloos in bestaande LANCOM infrastructuren worden geïntegreerd.

De router ondersteunt de laatste beveiligingsfuncties zoals IPSec VPN op basis van IKEv2, elliptische curves en AES-GCM voor IPv4 en IPv6. Dit maakt het mogelijk om vestigingen afluister-bestendig met elkaar te verbinden, mobiele medewerkers veilig toegang te geven en interne bedrijfsgegevens te beschermen. Het etiket “IT Security Made in Germany” en de gegarandeerde afwezigheid van achterdeuren (“backdoor freedom”) bieden extra veiligheid.

Naast de functie van een VPN-router of Central Site Gateway kan de LANCOM vRouter ook als virtuele WLAN-controller (vWLC) worden gebruikt. Het aantal access points dat kan worden beheerd, is afhankelijk van de gekochte licentie. De LANCOM vRouter is beschikbaar in vijf snelheden: vRouter 50, 250, 500, 1.000 en unlimited (MBit/s). Afhankelijk van de licentie ondersteunt hij tussen 5 en 1.000 VPN-tunnels, tot 256 virtuele IP-contexten en tot 1.000 access points. De 1-jarige licentie van de kleinste vRouter is beschikbaar voor 200 Euro (excl. BTW), de 1-jarige licentie voor de sterkste uitvoering vRouter unlimited is 2.500 Euro (excl. BTW). Elke vRouter ondersteunt tot vijf virtueel configureerbare ethernetpoorten.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This