Barracuda versterkt SD-WAN-aanbod met analyticsplatform Firewall Insights

19 juni 2019

Barracuda lanceert Firewall Insights, een geavanceerd analyticsplatform dat automatisch beveiligings-, applicatie- en connectiviteitsdata uit Barracuda’s CloudGen Firewalls haalt om gebruikers concrete en bruikbare inzichten te geven over hun netwerk.

De software analyseert alle firewalls – zowel hardware, virtuele of firewalls in de cloud – in het uitgebreide Wide Area Network. Gebruikers krijgen vervolgens onder meer informatie over de dynamische beschikbaarheid van SD-WAN-verbindingen, transportdata, security en details over web- en netwerkverkeer. Om de veiligheid en connectiviteit van een organisatie te garanderen, moeten IT-professionals continu de effectiviteit van hun securitymaatregelen en de prestaties van het WAN meten. Data-analyse speelt hierbij een grote rol. Echter door de enorme hoeveelheid data die in meerdere formaten bestaat en uit verschillende bronnen komt, is dit een tijdrovend handmatig proces.

Barracuda Firewall Insights biedt soelaas dankzij doorgedreven automatisatie, het genereren van inzichten en rapportering:

  • Automatisering – met Barracuda Firewall Insights kunnen klanten de data die worden gegenereerd door alle Barracuda CloudGen firewalls automatisch op basis van een schema verzamelen, consolideren en analyseren.
  • Concrete, bruikbare inzichten in het hele netwerk – waaronder informatie over de dynamische beschikbaarheid van SD-WAN-verbindingen, transportdata, security en details over web- en netwerkverkeer.
  • Rapporten op maat – alle rapporten zijn naar wens aan te passen en kunnen de data van alle of slechts een deel van de firewalls bevatten.
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This