Bitdefender brengt vierde GandCrab Decryptor uit in samenwerking met Europol, FBI en de Roemeense en Franse politie

18 juni 2019

Bitdefender heeft een nieuwe decryptor uitgebracht die werkt tegen de laatste versie van de GandCrab ransomware. Met de nieuwe tool kunnen slachtoffers weer bij de informatie die de hackers gijzelen zonder losgeld te betalen. De decryptor werkt tegen versie 1 en 4 en 5 tot 5.2, de laatste versie. De eerdere decryptors die door Bitdefender in samenwerking met de wetshandhavingsinstanties werden uitgebracht hebben meer dan 30000 slachtoffers hun gegijzelde data helpen terugkrijgen en hen meer dan 50 miljoen dollar losgeld bespaard.

Bitdefender en de wetshandhavingsinstanties adviseren slachtoffers om geen losgeld te betalen, maar een backup te maken van de gegijzelde gegevens en de politie in te schakelen.

De nieuwe decryptor is gratis beschikbaar via de Bitdefender Labs site en het No More Ransom Project.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This