Altair HyperWorks 2019 simulatieplatform integreert ontwerp, engineering en productie in hybride cloud-omgeving

18 juni 2019

Altair introduceert HyperWorks 2019. Dit op AI-technologie gebaseerde simulatieplatform integreert ontwerp, engineering en productie, om de time-to-market van productontwikkelingen en innovaties te verkorten.   De nieuwe versie is uitgebreid met oplossingen om het werk van ontwerpers en engineers sterk te vereenvoudigen. Het biedt onder andere:

  • Complexe assemblages aanzienlijk sneller simuleren: Altair SimSolid maakt ontwerpers en engineers aanzienlijk productiever door structurele analyses van CAD-assemblages in seconden of minuten uit te voeren, in plaats van uren of dagen. Dat kan omdat SimSolid het tijdrovende meshing overbodig maakt.
  • Eenvoudig te leren vermoeiingsanalyses voor levensduurvoorspellingen: Altair HyperLife stelt bedrijven in staat snel inzicht te krijgen in de levensduur van hun producten en innovaties, met simulaties op basis van statische, transciënte en vibrerende belastingen. Dankzij een intuïtieve interface hebben engineers daar vrijwel geen training voor nodig. HyperLife maakt het mogelijk om de levensduur van producten binnen enkele uren te voorspellen, als aanvulling op fysieke testen die maanden kunnen duren.
  • Efficiëntere workflows voor multi-fysische simulaties: Altair SimLab is een intuïtief te gebruiken platform voor multi-fysische simulatievraagstukken. Dankzij het automatisch herkennen van functies en onderdelen zijn simulaties ruim vijf keer sneller uit te voeren. Verder kan de software eenvoudiger ontwerpen analyseren en met CAD-programma’s synchroniseren. De multi-fysische workflows zijn vergaand geïntegreerd met functies voor het simuleren van: statische en dynamische belastingen, warmteoverdracht, vloeistofstroming, interacties van vloeistoffen met de structuur, elektromagnetische analyses en elektromagnetische-thermische invloeden.
  • High-fidelity modellering: Hyperworks 2019 bevat de meest robuuste HyperMesh versie met nieuwe functionaliteit voor het genereren van grote complexe eindige elementen modellen. De functionaliteit in HyperMesh voor het bouwen en assembleren maken het eenvoudiger dan ooit om grote assemblies te managen. Dit biedt CAE-engineers de kans ontwerpwijzigingen aanzienlijk sneller door te voeren, omdat alle onderdelen in hun simulatiemodellen snel te vervangen zijn door verbeterde versies. Tevens zijn meerdere configuraties, meshvarianten en onderdelen overzichtelijker te managen. De directe ‘mid-mesh’ functie maakt het mogelijk om rechtstreeks meshes te creëren van solids, complexe gietstukken en spuitgiet-onderdelen. 
  • Verbeterde gebruikersexperience voor snel concepten te modelleren: Het HyperWorks- platform bevat al de Altair Inspire, Altair Activate en SimLab plossingen met hun intuïtieve en consistente interfaces. De Altair HyperWorks 2019-versie bevat tevens  nieuwe workflows voor het creëren, wijzigen, morphing en meshing van geometrie met dezelfde interface. Vooral de eenvoudig te leren morphing en meshing functionaliteit verhogen de efficiency van simulaties in de beginfasen van de productontwikkeling. Ze maken het namelijk mogelijk conceptuele wijzigingen aan te brengen in het FEA-model zonder terug te moeten naar het CAD-model.
  • Uitgebreide niet-lineaire solverfunctionaliteit: dankzij een aantal procesverbeteringen zijn met Altair OptiStruct nog beter en sneller stijfheid-, sterkte- en vermoeiingsanalyses uit te voeren. Als gevolg daarvan zijn ontwerpbeslissingen sneller te maken, omdat engineers hun model op basis van meerdere analyses kunnen optimaliseren.
  • Generatief ontwerpen: tenslotte versterkt Altair met de nieuwe HyperWorks versie haar marktleidende positie op het gebied van generatief ontwerpen. De nieuwe versie optimaliseert aanzienlijk sneller structuren, mechanismen, composieten en met additive manufacturing geproduceerde onderdelen. HyperWorks stimuleert de creativiteit met efficiëntere en innovatieve ontwerpen, onafhankelijk van de productiemethode.

Winstgevendheid

“Wij willen klanten helpen meer ideeën te onderzoeken en hun ontwerpen beter te begrijpen, met als doel de winstgevendheid te vergroten”, zegt James Scapa, Chief Executive Officer en oprichter van Altair. “Om dat te bereiken hebben wij in HyperWorks 2019 de snelheid en functionaliteit van simulaties verbeterd voor elke fase van het productontwikkelingsproces. Inclusief workflows voor optimalisaties en multi-fysische analyses voor elke productiemethode.” “HyperWorks 2019 verbetert tevens de gebruikerservaring voor experts en part-time analisten, met onder andere nieuwe workflows in Altair HyperMesh voor de meest complexe simulaties. Tenslotte stelt de nieuwe HyperLife-software testengineers in staat om met minimale training vermoeiingssimulaties uit te voeren.”   

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This