Transformatie voor AE: nieuwe focus, nieuwe CEO

14 juni 2019

AE Architects for Business & ICT uit Leuven is volop bezig met een transformatie om zich klaar te stomen voor de toekomst. Het consultancybedrijf met iets over de 300 werknemers verlegt na 20 jaar zijn focus van pure business en IT-architectuur naar change management en totaalbegeleiding van digitale transformaties bij bedrijven. Om deze transitie operationeel verder te begeleiden, wil AE het directieteam versterken met een nieuwe CEO. “Onze huidige CEO Bruno Denys blijft echter referentie-aandeelhouder”, aldus Managing Partner Pieter Laroy.

Concreet zal de consultancy van AE veel verder gaan dan puur het technologische aspect. “We willen onze technologische en methodologische kennis verrijken met bedrijfs- en marktkennis zodat we de focus kunnen leggen op nieuwe businessmodellen, de juiste
competenties en aangepaste bedrijfsprocessen. Maar ook op organisatorisch vlak. Een nieuw businessmodel implementeren impliceert vaak ook omscholing van werknemers, verschuivingen op de werkvloer en nieuwe of aangepaste IT-infrastructuur”, aldus Laroy.

Andere vraagstukken

De reden van de transitie? “De markt evolueert heel snel en ook de vraagstukken waar we aan werken veranderen en verschuiven in sneltempo. Klanten willen meer experimenteren, aanpassen en zaken veel sneller in de markt zetten. Een jaar wachten op een eindresultaat is achterhaald. Om future proof te zijn, moeten we dus breder gaan dan pure business en IT-architectuur. En ook zorgen voor agile oplossingen.

‘Hives’

“Ook bij AE zelf is dat onze werkwijze. Vroeger waren we een centraal gestuurde organisatie, vandaag is er steeds meer autonomie voor onze medewerkers in de vorm van zelfsturende teams of Hives. We organiseren die Hives enerzijds vanuit sectoren, waardoor we dichter kunnen aansluiten bij de specifieke probleemstellingen en oplossingen van onze klanten. Anderzijds organiseren we deze Hives rond oplossingen, zodat we de snelheid kunnen oppikken in een wereld waarin aanpak en technologie razendsnel evolueren.

Fulltime CEO

In dit nieuwe verhaal komt er ook een nieuwe CEO aan boord, waar AE nu volop naar op zoek is. “Gezien mijn toegenomen focus op enkele nieuwe initiatieven zowel binnen als buiten het brede AE-ecosysteem, is er nood aan een nieuwe fulltime General Manager.” aldus de huidige CEO Bruno Denys van AE. “Ik zie dit dan ook echt als een kans om iemand met complementaire management skills het directieteam te laten versterken.  Het toevoegen van een rolmodel van wie we allen nog iets kunnen leren.”

Een van die nieuwe projecten is kuori, een initiatief dat klanten toelaat om hun eigen data services platform te ontwikkelen. Denys blijft wel referentie-aandeelhouder van AE.

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This