Aternio wint Exact Cloud Award

28 mei 2019

Accountancykantoor aternio is tijdens Exact Live 2019 gekroond tot de winnaar van de Exact Cloud Award 2019. Softwareontwikkelaar Exact kende eveneens awards toe aan de kantoren Titeca Accountancy en Vandelanotte. Met de prijsuitreiking wil Exact accountancykantoren in de bloemetjes zetten die werk maken van digitalisering en hun klanten actief betrekken in die evolutie. “Kantoren als aternio, Titeca en Vandelanotte tonen duidelijk aan dat de toekomst van accountancy in de cloud ligt”, zegt Exact Cloud Award-juryvoorzitter Sigrid Jansegers.

De prijsuitreiking van de Cloud Award ging naar goede gewoonte door tijdens Exact Live, en is dé jaarlijkse erkenning voor accountancy- en boekhoudkantoren die een voortrekkersrol spelen in de continu
veranderende accountancysector. Volgens Sigrid Jansegers, Sales Director bij Exact en juryvoorzitter van de Exact Cloud Award 2019, was de jury onder de indruk van de vergevorderde visie op digitalisering en innovatie van aternio. Het kantoor wist zich op alle evaluatiepunten te onderscheiden van de concurrentie.

“Het is verfrissend om te zien hoe aternio digitalisering in de praktijk omzet”, verduidelijkt Sigrid Jansegers. “Digitalisering is bij hen een evidentie geworden en innovatie laat zich voelen in alle lagen van de organisatie. De manier waarop zij via geïntegreerde marketing zowel nieuwe als bestaande klanten weten mee te trekken in hun digitaal transformatieverhaal is ongezien in de sector. Innovatie in accountancy kan en moet vandaag meer zijn dan technische vernieuwing, een boodschap die aternio weet toe te passen.”

“Het metier van accountant is voor onze ogen aan het veranderen”, voegt Karen Muylaert van aternio toe. “Cijfers en vertrouwen zijn en blijven de kern van ons vak, maar digitalisering laat ons toe om ondernemers in veel bredere zin te ondersteunen. Dankzij cloud-based werken zijn we vandaag flexibeler dan ooit naar onze klanten toe. We proberen hen daarom ook actief te betrekken in dit verhaal. We merken dat zelfs de grootste scepticus overtuigd kan worden door de voordelen van digitalisering.”

Innovatie en samenwerking

Naast aternio vielen ook Titeca Accountancy en Vandelanotte in de prijzen op Exact Live. Die eerste won er de award voor Innovatie tijdens de Exact Cloud Award. De jury was onder de indruk van de stappen die het kantoor zet rond de integratie van AI in zijn dienstverlening. Dat Titeca als kantoor naast zijn klanten ook alle lagen van het personeel via leerfestivals betrekt in dit digitaliseringsproces, wist de jury eveneens te overtuigen.

Tot slot kende de jury de award voor Samenwerking toe aan Vandelanotte, in 2015 nog de eerste winnaar van de Exact Cloud Award. Dat het kantoor via een eigen platform actief samen denkt en werkt met zijn klanten om op zoek te gaan naar het voor hen ideale dienstenpakket, was voor de jury een sterk voorbeeld van manieren om digitalisering en innovatie op een organische manier in de praktijk om te zetten.

Exact overschrijdt kaap van 1.000 accountants

Naast aternio, Titeca Accountancy en Vandelanotte kwamen ook Beirens & Wellens, Helsen & Partners en Transfuse dit jaar in aanmerking voor de Exact Cloud Award. Die prestigieuze award was ondertussen aan zijn vierde editie toe. Exact stelt vast dat de digitalisering van de accountancysector jaarlijks grote stappen vooruitzet.

Dit jaar wist Exact nog de kaap van 1.000 actieve accountants in België te overschrijden, zo kondigde CEO Phill Robinson aan op Exact Live. De softwareontwikkelaar merkt dat een digitale, cloud-based aanpak steeds vaker de norm wordt in de sector. Cijfers blijven de kern van het beroep, erkennen ook de finalisten van de Cloud Award, maar ondernemers verwachten dat hun accountant samen met hen nadenkt over de toekomst van hun bedrijf en strategisch advies kan geven.

“Ondernemers en accountants die niet inzetten op digitalisering dreigen zo uit de boot te vallen”, besluit Sigrid Jansegers van Exact. “We zijn trots dat we met de Exact Cloud Award kantoren kunnen belonen die actief werk maken van het omarmen van technologie binnen het ondernemerslandschap, en zo deze trend mee vorm kunnen geven. Kantoren als aternio, Titecaen Vandelanotte tonen in ieder geval aan dat de toekomst van accountancy in de cloud ligt.”

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This