Savaco begeleidt TCR bij transitie naar Microsoft Azure

20 mei 2019

Dat de cloud bedrijven helpt om hun groeiambities te realiseren, bewijst het verhaal van TCR. Met 30.000 voertuigen op luchthavens over de hele wereld is dit Belgische bedrijf een belangrijke speler in de luchthavensector. Om hun IT-infrastructuur naar een globaal niveau te tillen, koos TCR voor Microsoft Azure. Savaco, al jarenlang Microsoft partner en vaste IT-partner van TCR, begeleidde hen bij deze transitie naar de cloud.

“Toen we rond 2015 in Azië op de markt kwamen, zochten we een manier om onze IT-infrastructuur naar een globaal niveau te tillen”, vertelt Dries Bertier, IT Director bij TCR. “In samenwerking met onze IT-partner Savaco vonden we daarop een antwoord bij Azure, het cloudplatform van Microsoft, dat we nu gebruiken in plaats van onze lokale servers.”
De hyperschaalbaarheid en het globale bereik van deze publieke clouddienst staan toe om latency door grote afstanden tot een minimum te herleiden, en is zo schaalbaar dat het de verdere groei van TCR perfect kan ondersteunen.

“Sinds de omschakeling verlopen interne processen efficiënter”, legt Bertier uit. “Vanuit Steenokkerzeel kunnen we bijvoorbeeld de operaties in Maleisië aansturen. Bovendien hebben we minder manuele middelen nodig. Een voorbeeld? Als de pc’s van onze twee medewerkers op de kleine luchthaven aan vervanging toe zijn, sturen we een doos met twee nieuwe computers. De medewerkers moeten dan alleen nog hun nieuwe toestel in het stopcontact steken. De installatie gebeurt automatisch, zonder menselijke tussenkomst. En onze medewerkers zien hun tools als vanouds weer op het scherm verschijnen.”

Businessprocessen optimaliseren en automatiseren, synergie verwezenlijken: ook daarvoor is het cloudplatform een fundamenteel hulpmiddel, zegt Bertier. “Aangezien we op alle plekken ter wereld op dezelfde manier werken, kunnen we veel beter data verzamelen. Die wisselen we intern uit, maar ook extern, bijvoorbeeld met luchtvaartmaatschappijen, om onze gezamenlijke operationele efficiëntie te verhogen. Dat moet in principe gemakkelijk lukken, want Microsoft is een grote internationale speler. Onze klanten appreciëren het bovendien dat we als technische speler hard inzetten op het ‘slim’ maken van onze voertuigen.”

Partnership

In Savaco vond TCR van bij het begin van dit project een constructieve partner. “Met Savaco hebben we een sparring partner die actief met ons meedenkt. Het team van Savaco werkte voor ons het volledige design van onze nieuwe omgeving uit tot in de kleinste details, zodat wij van bij het begin goed wisten waar we naartoe gingen. Tijdens de migratie zelf konden we rekenen op een zorgvuldig samengesteld projectteam van technische experts, elk met hun eigen specialisatie in bepaalde deeldomeinen. Het project werd continu opgevolgd en bijgestuurd waar nodig. En ook vandaag kunnen we beroep doen op Savaco-experts om onze Azure-omgeving in goede conditie te houden en verder te optimaliseren.”

Tips

Bij TCR zijn ze alvast tevreden dat ze de stap naar de publieke cloud hebben gezet. Maar de tocht richting een volledig cloudgebaseerd IT-platform is zeker geen uitdaging zonder hordes, weten ze ook bij TCR. Dries Bertier geeft daaarom graag enkele tips mee voor bedrijven die met Azure aan de slag willen gaan. “Het is noodzakelijk om goed te begrijpen hoe cloud werkt. Daarnaast is een goede voorbereiding het halve werk. En vertrouw bij het implementeren van een cloudomgeving enkel op experts en certified engineers.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This