Gemalto lanceert drie nieuwe cloud HSM on demand oplossingen

17 mei 2019

Gemalto, wereldleider in digitale beveiliging, lanceert drie nieuwe cloudgebaseerde Hardware Security Module (HSM) oplossingen. HSM On Demand voor CyberArk, HSM On Demand voor Hyperledger en HSM On Demand voor Oracle TDE zijn nu beschikbaar via het SafeNet Data Protection on Demand platform van Gemalto. Dit platform biedt naast cloudgebaseerde HSM’s ook encryptie- en sleutelmanagementoplossingen die makkelijk integreren met de meest gebruikte cloudservices en IT-producten. Hiermee speelt Gemalto in op de toenemende behoefte van organisaties aan het beschermen van hun gegevens in de cloud.

De snelle adoptie van cloud- en digitale diensten maakt het voor organisaties moeilijk om gegevens en gebruikersaccounts te beveiligen die buiten de perimeter worden gecreëerd, opgeslagen en beheerd. Organisaties zien in dataencryptie dé oplossing om hun gevoelige informatie te beveiligen, maar worden vaak geconfronteerd met hoge kosten en complexiteit van de implementatie van encryptie. Gemalto biedt met de nieuwe cloudgebaseerde HSM’s de oplossing hiervoor, doordat deze snel kunnen worden ingezet zonder hulp van specialisten.

“Een hoger risico op cyberaanvallen gecombineerd met veelal snelle cloud adoptie en strenge privacyregels zorgt ervoor dat organisaties voor nieuwe uitdagingen staan op het gebied van encryptie, privileged access en financiële transacties”, aldus Todd Moore, Senior Vice President voor encryptieproducten bij Gemalto. “Onze nieuwe clouddiensten ondersteunen organisaties bij het voldoen aan nieuwe regelgeving en het beschermen tegen (nieuwe) cyberdreigingen door op een eenvoudige manier de sterkste vorm van sleutelbeheer en security in te zetten tegen lagere kosten.”

Garrett Bekker, Principal Analyst bij 451 Research: “Veel organisaties willen databeveiliging breder inzetten, maar zijn vaak op hun hoede vanwege zorgen over complexiteit, kosten en personeelsbehoeften, vooral met betrekking tot encryptie en sleutelbeheer. De komst van SafeNet Data Protection On Demand is een positieve stap in de richting van het wegnemen van deze zorgen. Daarnaast voorziet het uitbreiden van de cloud HSM-capaciteit naar nieuwere use cases zoals blockchain, database security en privileged credentials in de behoefte van organisaties.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This