Michael Boeckx start als CTO bij de NRB Groep

27 november 2018

Michael Boeckx starte gisteren zijn eerste werkdag als Chief Technology Officer bij de NRB Groep, een van de leidende leveranciers van ICT-diensten en -oplossingen in België. In die functie rapporteert hij rechtstreeks aan de CEO.

De functie van Chief Technology Officer is nieuw bij NRB. “Deze rol en verantwoordelijkheden zaten op verschillende plaatsen verspreid in de organisatie; onze experten deden en doen nog steeds prachtig werk, ieder in zijn domein”, licht Pascal Laffineur, CEO van de NRB Groep toe. “Echter, we zien dat de snelheid waarmee de digitale technologie evolueert hand over hand toeneemt. Vandaag is de cloud bovendien een haast onuitputtelijke bron van technologische oplossingen. En tegelijk wordt de impact van technologie op de werking en het succes van onze klanten en van NRB met de dag groter. Voor NRB, als partner, inspirator en coach in de digitale transformatie van zijn klanten, is het daarom cruciaal dat iemand op executive niveau een totaalbeeld heeft op elk moment en er op toeziet dat we de juiste technologie te allen tijde optimaal voor onszelf en vooral voor onze klanten inzetten en benutten. De opdracht van de CTO bestaat er bijgevolg in om een geïndustrialiseerd proces voor innovatie en technologisch beheer uit te tekenen, te implementeren en te beheren. Hij zal immers mee instaan voor de technologische backbone van het bedrijf. Hij zal de bedrijfsstrategie vertalen in een technologische strategie, ook op langere termijn. En waken over de correcte en consistente implementatie van dit technologische masterplan. Met deze aanstelling hebben we ontegensprekelijk een nieuwe mijlpaal in het transformatieplan van de NRB Groep bereikt.”

Michael Boeckx, 39 jaar, volgde de opleiding elektronica-ICT aan de Katholieke Hogeschool Kempen en heeft een rijke ervaring in IT. Hij begon zijn carrière als IT Infrastructure Architect bij Pentair Water Europe en ging daarna bij IBM aan de slag, waar hij in de domeinen presales, postsales en projectmanagement werkte. In 2010 trad hij in dienst bij IRIS ICT als Head of Pre-Sales & Delivery. Tussen 2015 en nu was hij Senior Global Architect bij VF Corporation, waar hij rapporteerde aan de wereldwijde CTO en EMEA CIO (VF Corporation is een wereldleider op het gebied van merkkleding, schoenen en accessoires, met bijna 70.000 medewerkers en 12,4 miljard USD aan inkomsten).

Michael Boeckx: “Wat mij vooral over de streep getrokken heeft, is het feit dat NRB een sterk strategisch groeiplan kan voorleggen dat enerzijds berust op continuïteit dankzij bewezen troeven en bestaande klanten en anderzijds op een transformatieplan waarbij de optimalisatie van organisatie, technologische portefeuille en commerciële groei centraal staan. Een rol hierin vervullen als CTO, als facilitator en bruggenbouwer tussen het operationele en het commerciële lijkt me dan ook een fantastische uitdaging en opportuniteit.”

Over de NRB Groep

Met een geconsolideerde omzet van 323 miljoen euro en meer dan 2.000 medewerkers behoort de NRB Groep tot de top drie van de Belgische ICT-sector.
NRB helpt zijn klanten de troeven van ICT ten volle te benutten om hun processen te optimaliseren, om te innoveren en om hun business te laten groeien en aan te passen met het oog op een betere aansluiting bij de nieuwe digitale realiteit.
In die context biedt NRB een compleet gamma van diensten aan rond vier assen: consultancy-, software-, infrastructuur- & clouddiensten, en managed staffing.
NRB richt zich tot de publieke en sociale sector, energie- en nutsbedrijven, financiële dienstverleners en de industrie, terwijl Trasys International – dat deel uitmaakt van NRB – zich toelegt op de Europese en internationale instellingen en bedrijven. De filialen van de NRB Groep bieden gespecialiseerde sectorspecifieke oplossingen aan: Xperthis aan de gezondheidssector, Cevi, Logins en Civadis aan lokale overheidsdiensten.

Meer informatie vindt u op www.nrb.be

Peter Witsenburg

Peter Witsenburg

Information Security Implementation Lead Manager/Auditor & Data Protection Trainer in how to become GDPR compliant

Pin It on Pinterest

Share This