Arista introduceert 400 Gigabit-platformen

27 november 2018

Arista Networks heeft twee platformen geïntroduceerd voor 400 Gigabit Ethernet. Daarmee speelt het bedrijf in op de snelgroeiende behoefte aan meer performance in cloud-netwerken en datacenters, voor AI (artificial intelligence), machine learning en serverless computing. Twee modellen van de nieuwe 7060X4 Series zijn per direct leverbaar, terwijl andere configuraties de komende maanden verschijnen.

De Arista’s 7060X4 Series is gebaseerd op industriestandaard optische modules, waarbij klanten kunnen kiezen uit OSFP en QSFP-DD aansluitingen. De 400G leaf-spine connectiviteit en compatibiliteit met 100G-poorten naar de netwerkservers bieden een grote flexibiliteit bij het bouwen van hoge dichtheid leaf-spine netwerken voor steeds veeleisendere applicaties.

Hoge snelheidsverbindingen

De nieuwe platformen van Arista zijn gebaseerd op de Broadcom 12,8 Tbps Tomahawk 3 chips en ondersteunen 32 400G-poorten in een compact 1u-chassis. Elke 400G-poort is tevens te splitsen in vier 100G-poorten, waardoor maximaal 128 100G-poorten in een 1u-chassis worden ondersteund. Verder benutten uitbreidingen in de managementfuncties en load balancing van het Arista EOS buffering en routingresources op de chips van de nieuwe platformen.

Samenvatting functionaliteit

  • 4x grotere brandbreedtedichtheid, in vergelijking met de bestaande 100G 1U-switches
  • Geoptimaliseerde buffering en lagere applicatielatency voor AI- en opslagtoepassingen
  • ‘Elephant Flow Detector’ voor geavanceerd management van al het netwerkverkeer
  • ‘Dynamic Load Balancing’ en ‘Dynamic Group Multipath’ verbeteren de performance in grote cloud en HPC-netwerken
  • Grotere routingcapaciteit in combinatie met 2x zoveel IO voor een hyperschaalbare leaf-spine
  • Lager stroomverbruik geoptimaliseerd voor een maximale performance van 12,8 Tbps
  • Uniforme EOS-ondersteuning, inclusief cloud-gebaseerde automatisering, analyses en beschikbaarheid
  • Keuze tussen OSFP en OSFP-DD-aansluitingen die 50G/100G/200G en 400G ondersteunen

AI, ML en serverless computing

“Het verheugt ons de eerste 400G-switchplatformen te introduceren die vier keer zoveel capaciteit, een twee keer betere prestatie-/prijsverhouding en twee keer efficiënter energieverbruik bieden, in vergelijking met onze vorige 100G-platformen”, zegt Andreas Bechtolsheim, voorzitter en chief development officer van Arista. “Met deze producten kunnen wij inspelen op de behoefte aan steeds meer bandbreedte voor cloud-toepassingen, waarmee serviceproviders beter schaalbare netwerken kunnen bouwen.”

“Door netwerkverbindingen op te waarderen naar 400G en 100G, is de performance te maximaliseren voor nieuwe toepassingen als AI, machine learning en serverless computing. “De introductie van Arista’s 7060X4 Series, gebaseerd op onze Tomahawk 3 chips, helpt de adoptie van 400GbE-netwerken te versnellen”, zegt Ram Velaga, senior vice president & general manager switch products van Broadcom. “Onze gezamenlijke oplossing adresseert de behoefte aan een substantieel hogere netwerkperformance en efficiënter stroomverbruik voor de nieuwe generatie cloud workloads.”

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This