België speelt een voortrekkersrol in adoptie van blockchain

13 november 2018

België speelt een voortrekkersrol in de adoptie van blockchain. De vraag naar blockchain-experts stijgt sterk in ons land en we hebben erg veel experts en thought leaders rond deze technologie. Dat meldt IBM in een nieuw rapport.

IBM stelt vast dat blockchainprojecten in Europa steeds meer momentum krijgen. Dit wordt ook bevestigd door een recent IDC-rapport “Six Reasons Why Blockchain Will Follow a Unique Adoption Pattern in Europe”. In dit rapport meldt IDC dat investeringen in Blockchain in Europa nu sneller groeien dan waar dan ook.

In bijgesloten persbericht deelt IBM nieuwe projecten zoals Telefonica, maar ook bestaande klantenprojecten die van proof-of-concept overgaan naar production pilots, zoals bijvoorbeeld het We-Trade project waar KBC de voortrekker in is.

Andere blockchain projecten in Europa zijn:

  • Telefonica – blockchain POC om vertrouwen te versterken in de automatische reconciliatie van internationale mobiele roaming gesprekken
  • Centrale Bank Azerbeidzjan – digitale identiteit voor burgers kan worden gebruikt door banken en overheidsdiensten
  • S-Group – oplossing voor voedseltraceerbaarheid, met behulp van een QR-code op de verpakking.
  • PKO Bank Polski – geïmplementeerd om te voldoen aan de Europese Betalingsdienstenrichtlijn met betrekking tot digitale communicatie aan klanten.
  • De Central Securities Depository of Poland (KIR) probeert individuele beleggers aan te moedigen actiever deel te nemen aan de stemming tijdens AVA’s
  • Comgo.io – bijhouden van de uitgaven door een NGO met behulp van een mobiele app gebouwd op blockchain (voor transparantie)

IBM ziet vooruitgang in het gebruik van blockchain bij zowel grote ondernemingen als startups in verschillende sectoren. Deze zijn mede mogelijk gemaakt door de beschikbaarheid van IBM-services en goede ontwikkelaars in heel Europa. Bijgesloten infografiek geeft je daar alvast meer informatie over.

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This