Atos en Google Cloud lanceren lab voor kunstmatige intelligentie

9 november 2018

Atos en Google Cloud hebben in Londen het eerste Lab voor Kunstmatige Intelligentie geopend. Het ‘Atos AI Lab’ – onderdeel van een internationaal partnership tussen beide partijen – is officieel geopend door Margot James, minister voor de Digitale en Creatieve Industrie in het Verenigd Koninkrijk. In dit laboratorium wordt de expertise op het gebied van kunstmatige intelligentie gebundeld en de mogelijkheden tot samenwerking tussen publieke en private partijen verkend.

Het nieuwe lab opent zijn deuren voor bedrijven en publieke organisaties in heel Europa om nieuwe technologie op het gebied van kunstmatige intelligentie te beproeven. Zo worden business cases ontwikkeld die een indruk geven van de vele mogelijkheden die deze technologie biedt. Zoals de toepassing van sensortechnologie in de bevoorradingsketen van een energiebedrijf voor veiligere en efficiëntere processen of de inzet van data-analyses en algoritmes die op basis van machine learning worden ontwikkeld om fraude in de financiële dienstverlening tegen te gaan.

Data-analyse

Het Atos AI Lab stelt Atos in staat om haar aanbod op het gebied van data-analyse – Atos Codex Industry – te verrijken met data en technologie van Google om klanten te ondersteunen met sectorspecifieke oplossingen. Ook legt het laboratorium het fundament voor een ecosysteem met topspecialisten op het gebied van kunstmatige intelligentie die uit heel Europa afkomstig zijn. “De opening van het eerste Atos AI Lab is een belangrijke mijlpaal. Door de hoogwaardige kennis van Atos en de technologie van Google Cloud op het gebied van kunstmatige intelligentie met elkaar te combineren, bieden we organisaties toegang tot baanbrekende oplossingen. Deze kunnen vervolgens fungeren als springplank naar groei in een steeds meer gedigitaliseerde markt. Atos wil een brugfunctie vervullen tussen de technologie en wat dit betekent voor organisaties”, zegt Robin Zondag, Global Head AI Labs van Atos.

Uitvalsbasis

“De nieuwe AI Labs van Atos zullen een belangrijke uitvalsbasis bieden voor Europese bedrijven die hun voordeel willen doen met de kennis van Google Cloud op het gebied van kunstmatige intelligentie. Dit is een belangrijke mijlpaal in ons partnership met Atos. We zien ernaar uit om onze samenwerking met Atos voort te zetten met als doel de kennis, infrastructuur en machine learning-tools van Google Cloud te ontsluiten voor bedrijven in alle delen van de wereld”, vertelt Paul Emsley-Martin, Hoofd SI Partnerships van Google Cloud.

Partnership

In april 2018 sloten Atos en Google Cloud een internationaal partnership voor de levering van veilige oplossingen op het gebied van de hybride cloud, machine learning en collaboratieve toepassingen. Atos selecteerde Google Cloud als voorkeursleverancier voor publieke cloud-oplossingen. Het Atos AI lab is een onderdeel van dit partnership met Google Cloud als antwoord op de behoefte van klanten die zich in een digitale transformatie bevinden. Atos heeft de intentie ook twee AI Labs te openen in Parijs en Dallas in de Verenigde Staten.

Digital Vision

Deze initiatieven komen uitgebreid aan de orde in de ‘Atos Digital Vision op Artificial Intelligence’ die zij onlangs heeft gepubliceerd. Hierin gaat zij in op de wijze waarop organisaties kunstmatige intelligentie kunnen inzetten en met welke uitdagingen bedrijven en de samenleving op dit gebied kunnen worden geconfronteerd.

 

Pin It on Pinterest

Share This