NFON lanceert Cloudya

30 oktober 2018

NFON heeft Cloudya gelanceerd. De volledig nieuw ontwikkelde telefonieoplossing combineert eenvoud, onafhankelijkheid en betrouwbaarheid in een geïntegreerde gebruikersinterface, meent het bedrijf. Dit gebeurt platformonafhankelijk en via één login.

De oplossing zorgt voor toegankelijkheid op elk moment en vanaf elke locatie. Ofwel via de browser, de desktop-app, de mobiele app of via bureautelefoon op de werkplek. “Cloudya is de volgende belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van de NFON Group”, aldus Hans Szymanski, CEO en CFO van NFON. “Met Cloudya etableren wij een nieuwe benchmark op de Europese markt en leggen we de basis voor een dynamische en constante ontwikkeling op weg naar een uitgebreid UCaaS-aanbod van NFON.”

16 procent

De markt voor telefonie-oplossingen uit de cloud is nog jong en groeit continu in Europa. De jaarlijkse groei bedraagt 16 procent en voor 2022 worden er 26 miljoen cloud telefoonaansluitingen verwacht. Deze ontwikkeling wordt verder versterkt door de nog steeds toenemende trend van mobiele communicatie en continu veranderende werkpraktijken.

“De markt schreeuwt letterlijk om oplossingen die deze ontwikkelingen aankunnen”, zegt Markus Krammer, Vice President Product & New Business van NFON. “Oplossingen die aan deze behoefte kunnen voldoen met eenvoudige en handige tools en zo digitalisering, transformatie en efficiëntie-verbetering van Europese bedrijven bevorderen en ondersteunen, zijn enorm handig in een steeds complexere en snellere werkomgeving. Cloudya staat voor apparaat-onafhankelijke en intuïtieve communicatie met een speciale focus op absoluut eenvoudig gebruik – altijd, overal en op elk apparaat. Cloudya is de basis voor toekomstige geïntegreerde samenwerkingsdiensten en werd ontwikkeld voor de digitale werkomgeving van morgen, met onder meer screen sharing, chat en video.”

WebRTC

Cloudya is gebaseerd op de web-technologieën als WebRTC (Web Real-Time Communication). Dit betekent dat updates voor de gehele Cloudya-suite met minimale inspanning beschikbaar kunnen worden gesteld – ongeacht browser, app of besturingssysteem. “Het gebruik van moderne tools zoals WebRTC en krachtige JavaScript-frameworks helpt ons te de hoogste kwaliteit, veiligheid en ontwikkelingssnelheid te bereiken”, zegt Jan-Peter Koopmann, CTO bij NFON. “Een frontend, hetgeen de gebruiker ziet, kan alleen maar zo goed zijn als de backend met al zijn talloze verborgen processen. Cloudya is de basis van alle toekomstige ontwikkelingen.”

Tariefmodel

Voor het eerst biedt NFON met Cloudya een Europabreed en homogeen tariefmodel. Het zal vanaf 1 november 2018 beschikbaar zijn voor Chrome. Tot 1 februari 2019 worden achtereenvolgend de mobiele apps voor iOS (vanaf 10.0) en Android (vanaf 7.0) en de desktop apps voor MacOS (vanaf 10.12) en Windows 10 inclusief de browserversies voor Safari en Firefox gelanceerd.

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This