Oracle’s Autonomous Risk Management Cloud maakt finance-functie veiliger

5 oktober 2018

Om klanten beter te beschermen tegen fraude en beveiligingsrisico’s lanceert Oracle een oplossing voor autonoom beveiligings- en risicobeheer. De oplossing is specifiek ontworpen voor de Oracle Enterprise Resource Planning (ERP) Cloud. De nieuwe, geavanceerde toegangscontroles van Oracle Risk Management Cloud geven organisaties de mogelijkheid om voortdurend toezicht te houden op het scheiden van taken (SOD), financiële compliance (SOX), privacy-risico’s, bedrijfsinformatie en betalingsrisico’s.

De nieuwe toegangscontroles omvatten zelflerende, artificial intelligence-technieken (AI). Deze onderzoeken continu alle gebruikers, en hun bijbehorende rollen en privileges. De gegevens vergelijken ze met actieve beveiligingsregels. Het product biedt meer dan honderd best practices (configureerbare regels) over grootboek, schulden, vorderingen en vaste activa.

“Nu het tempo van zakendoen steeds sneller gaat, kunnen organisaties niet langer vertrouwen op tijdrovende en handmatige processen waardoor ze kwetsbaar zijn voor fraude en menselijke fouten”, zegt Laeeq Ahmed, managing director bij KPMG. “Met autonome mogelijkheden en AI kunnen producten zoals de Oracle Risk Management Cloud organisaties helpen bij het beheren van toegangscontroles en het grootschalig volgen van activiteiten om waardevolle gegevens te beschermen en de blootstelling aan risico’s te verminderen.”

De belangrijkste voordelen van autonoom beveiligings- en risicobeheer:

  • Continue bescherming: constante bewaking van gebruikers- en applicatieactiviteiten
  • Best practices: meer dan 100 bewezen ERP-beveiligingsregels
  • Zelflerend: ingebouwde AI en zelflerende technieken voor nauwkeurige resultaten
  • Bredere incident-response: zorgt dat problemen bij de juiste analisten terecht komen, voor tracking, onderzoek en afsluiting

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This