Filip Ceulemans gaat financieringsdivisie van Econocom Belux aansturen

28 september 2018

Econocom Belux heeft Filip Ceulemans aangetrokken om zijn leasingactiviteiten aan te sturen. Als Managing Director van Technology Management and Financing krijgt hij de leiding over een vijftigtal personen. Ook de Econocom-dochter en vendor leasebedrijf Atlance valt onder zijn eindverantwoordelijkheid. Hij zetelt in het directieteam van het Belgisch-Luxemburgse filiaal en rapporteert rechtstreeks aan algemeen directeur Bruno Ronsse.
Voor Econocom en zijn klanten is leasing een groeiversneller. Filip Ceulemans: “Wanneer klanten geen kapitaal hoeven te investeren, kunnen ze versneld digitaliseren. Leasing stimuleert innovatie, en in tegenstelling tot financiële instellingen hebben wij veel ervaring met nieuwe concepten als as-a-service, cloud en de subscription economie. Als je weet dat slechts 20 procent van bedrijven digitale toestellen leaset, dan ligt er een enorm potentieel voor het grijpen. Leasing is een erg belangrijke component van ons vijfjarenplan E for Excellence.”

Bruno Ronsse: “Onze financieringsactiviteit zit geworteld in het DNA van Econocom. Met onze vernieuwende aanpak activeren we meer dan ooit de digitale transformatie bij onze klanten. Daartoe lanceerden we nieuwe tariefmodellen en iets complexere financieringsvormen. We zorgen ook voor het administratieve en financiële beheer van een almaar breder gamma van digitale activa. Naast Filip hebben we zes nieuwe commerciële medewerkers aangeworven voor onze directe en indirecte activiteiten. Het getuigt van onze ambities in deze voor ons belangrijke tak.”

Concreet zal Filip Ceulemans (46) de verkoopkansen meer segmenteren op bepaalde thema’s zoals de gezondheidszorg, het Internet of Things of de circulaire economie. Daartoe zal hij zijn ruime ervaring in business development aanwenden. Voor Econocom was Filip Ceulemans aan de slag bij Low & Bonar, een Britse wereldwijde industriespeler waar hij verschillende managementrollen vervulde. Hij startte zijn loopbaan bij PricewaterhouseCoopers en zou er bijna 2 decennia blijven. Hij werkte voor het adviesbedrijf ook drie jaar in de VS, waar hij voor een klant in de petrochemiebranche verantwoordelijk was voor de mondiale invoering van strategische projecten.

Filip Ceulemans zetelt tevens in de raad van bestuur van Fedustria. Hij studeerde handelswetenschappen aan de VLEKHO in Brussel, is getrouwd en heeft drie kinderen.

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This