Barracuda integreert met Microsoft Azure Virtual WAN

27 september 2018

Barracuda Networks kondigt de ondersteuning aan voor de Microsoft Azure Virtual WAN-service in zijn CloudGen Firewall. Hiermee krijgen organisaties die Azure Virtual WAN willen uitrollen de beschikking over krachtige netwerkbeveiliging.

“Klanten willen meer keuze en flexibiliteit in de cloud, maar dat mag niet ten koste gaan van de beveiliging”, zegt Tim Jefferson, VP Public Cloud bij Barracuda. “Dankzij onze integratie met Azure Virtual WAN kunnen klanten nu het beste van twee werelden krijgen: grootschalige connectiviteit via Azure Virtual WAN en optimale netwerkbeveiliging met de Barracuda CloudGen Firewall.

Geautomatiseerd

De Microsoft Azure Virtual WAN-service biedt organisaties geoptimaliseerde en geautomatiseerde netwerkconnectiviteit met vestigingskantoren over de hele wereld. Klanten kunnen zo hun vestigingen via SD-WAN en hun eigen VPN-apparatuur verbinden met Azure. Daarbij profiteren ze onder andere van meer gebruiksgemak, evenals van automatische connectiviteit en configuratiebeheer.

Ook de verbinding tussen Barracuda en Azure Virtual WAN zelf is geautomatiseerd. Gebruikers hoeven alleen de benodigde authenticatiegegevens in te vullen en op ‘connect’ te klikken. Barracuda maakt op de achtergrond gebruik van dynamische routingprotocollen die ervoor zorgen dat nieuwe netwerkroutes naar nieuwe locaties automatisch aangemaakt worden.

Applicatietaken

“Voor klanten die de netwerkconnectiviteit met hun vestigingskantoren willen vereenvoudigen en hun applicatietaken op Microsoft Azure willen uitbreiden, is er nu de met Barracuda geïntegreerde Azure Virtual WAN-oplossing”, zegt Ross Ortega, Partner PM Manager, Azure Networking, Microsoft. “De integratie van Azure Virtual Wan en Barracuda maakt netwerkconnectiviteit en configuratiebeheer makkelijker en eenvoudiger. Dit betekent dat klanten kunnen profiteren van geoptimaliseerde en geautomatiseerde connectiviteit met vestigingskantoren over de hele wereld, via Azure.”

De integratie tussen Barracuda en Microsoft Azure Virtual WAN is per direct beschikbaar en kan nu al gebruikt worden door organisaties die gebruikmaken van de public preview van Azure Virtual WAN.

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This