Swedish Modules lanceert Modular Data Center voor OCP-hardware op de OCP Regional Summit in Amsterdam

21 september 2018

Swedish Modules, fabrikant van modulaire datacenters en cleanrooms, lanceert een nieuw Modular Data Center op de OCP Regional Summit in Amsterdam (1-2 oktober). Het MDC is gebaseerd op OCP-designs (Open MDC 1.0) en is klaar voor het hosten van OCP-hardware. 

“Onze klanten hebben meer en betere mogelijkheden nodig om hun datacenterkosten te verlagen, de onderhoudbaarheid van hun datacenters te verbeteren en het energieverbruik te verminderen. Ons nieuwe Modular Data Center helpt hen deze doelen te bereiken”, zegt Roberto Söderhall, Chief Business Development Officer bij Swedish Modules AB.

Kosten verlagen

“De missie van Swedish Modules is het bouwen van de infrastructuur voor de Digital Society”, zegt Söderhall. “We zien steeds meer dat bedrijven en overheidsorganisaties meer en betere infrastructuuroplossingen nodig hebben om hun kosten te verlagen en tegelijkertijd de snelheid en flexibiliteit te verhogen. Traditionele datacenterinfrastructuren zijn niet altijd in staat om deze behoeften te faciliteren.”

“Wij zijn ervan overtuigd dat de techncial designs die zijn ontwikkeld door de leden van het Open Compute Project (OCP) zeer geschikt zijn om deze geavanceerde datacenters te ondersteunen. Door de lancering van een MDC die in staat is om OCP-hardware te hosten, zijn we nu in staat om met onze klanten te werken aan hun datacenterprojecten die steeds meer behoefte hebben aan een superieure schaalbaarheid, een drastisch lager energieverbruik en veel meer snelheid en flexibiliteit.

Open MDC 1.0

Het MDC dat Swedish Modules nu gelanceerd is gebaseerd op het Open MDC 1.0-ontwerp dat is ontwikkeld door het OCP Data Center Facility-project. Het MDC helpt datacenters om hun activiteiten te schalen door vraag en aanbod veel beter op elkaar af te stemmen. Söderhall: “Door eenvoudigweg nog een module toe te voegen wanneer er vraag is naar extra datacentercapaciteit kunnen datacenterbeheerders hun capaciteit stap voor stap vergroten. Dit is zowel technisch als financieel een zeer efficiënte strategie”.

John Laban van Open Compute Project zegt: “Het is erg goed om te zien hoe OCP bedrijven in heel Europa inspireert. Bedrijven zoals Swedish Modules zien duidelijk de voordelen van open source hardware. Op OCP gebaseerde datacenters verbruiken veel minder energie dan oudere omgevingen. En het beheer van een datacenter gevuld met OCP-hardware vergt ook veel minder inspanning en dus minder kosten.”

Grote kansen

Er zijn grote kansen voor Europese leveranciers, zegt Laban. “Ik denk dat het redelijk is om te zeggen dat datacenter managers hun kosten met minstens 50% moeten verlagen. Anders zullen ze het erg moeilijk hebben om te concurreren met de hyperschaal cloud providers. Nieuwe oplossingen op basis van open source hardware geven hen de kans om dat te doen: hun kosten drastisch verlagen en tegelijkertijd de snelheid en flexibiliteit binnen hun datacenter verhogen”.

Pin It on Pinterest

Share This