P&V Group kiest OneSpan Sign E-Signatures om verzekeringsprocessen te transformeren

12 september 2018

De P&V Group heeft voor een interessante aanpak gekozen om haar verzekeringsprocessen digitaal te transformeren. Het bedrijf integreert namelijk OneSpanSign E-Signatures om de processen rond onder andere auto- en levensverzekeringen te versnellen en de klantervaring te verbeteren.

De implementatie van OneSpan Sign E-Signatures verbetert de operationele efficiëntie en de klantervaring doordat agenten en assurantiemakelaars alle verzekeringsdocumenten en contracten tijdens persoonlijke bezoeken digitaal kunnen laten ondertekenen. De technologie verbetert ook de compliance door het volledige ondertekeningsproces vast te leggen. Dat gebeurt via OneSpan Sign’s visuele audit trail. Hiermee kan P&V Group voldoen aan de compliance-eisen van de EU-regelgeving op het gebied van Electronic Identification, Authentication and Trust Services for Electronic Transactions (eIDAS).

Time stamps

OneSpan Sign stelt P&V Group hierbij in staat om de binnen eIDAS geïdentificeerde ‘Advanced E-Signatures’ en ‘Qualified E-Signatures’ te gebruiken. Welke elektronische handtekening wordt gebruikt is afhankelijk van de aard van de transactie. Om de integriteit van de elektronische handtekening en de transactie verder te versterken, is een dienst voor ‘time stamps’ beschikbaar. Dit is gerealiseerd via de integratie van OneSpan Sign met de Trust Service Provider (TSP) LuxTrust.

P&V Group heeft OneSpan Sign ingezet als een Software as a Service (SaaS) applicatie die gehost wordt in een single-tenant public cloud in Europa. De reden hiervoor is de behoefte van P&V om snel met elektronische handtekeningen van start te kunnen. Bovendien zorgt een SaaS-aanpak voor een gemakkelijke schaalbaarheid van het gebruik van e-signatures.

Efficiëntie en snelheid

“Efficiëntie, snelheid en een uitstekende klantervaring zijn belangrijke vereisten in de snel veranderende en zeer concurrentiegevoelige verzekeringsmarkt”, aldus Rogier Dickmann, projectmanager Identity and Access Management & E-Signature van de P&V Group. “We hebben OneSpan gekozen voor zijn aanpak – wat een echt partnerschap is – evenals hun expertise en best practices in de verzekeringssector die ons helpen ons grotere strategische initiatief te voltooien.”

 

Pin It on Pinterest

Share This