Hillstone Networks lanceert StoneOS 5.5

12 september 2018

Hillstone Networks, vooraanstaand leverancier van oplossingen voor netwerkbeveiliging, introduceert StoneOS 5.5 release 6 . Deze gelaagde beveiliging beschermt het netwerk tijdens de volledige levenscyclus van cyberbedreigingen, oftewel tijdens het voorkomen, detecteren, identificeren van en het alarmeren bij online aanvallen. Gebruikers profiteren met de nieuwe release van uitgebreide mogelijkheden voor de detectie en preventie van cyberbedreigingen.

Het doel is om de lus van cyberaanvallen te sluiten, zodat alle onderdelen van het bedrijfsnetwerk beschermd blijven, van het datacenter tot de netwerkrand en de cloud. StoneOS 5.5 release 6 biedt daarnaast volledige compatibiliteit met, en uitgebreidere ondersteuning voor de nieuwste netwerktechnieken die werken met IPv6. Ook de mogelijkheden van de virtuele next generation firewall CloudEdge van Hillstone zijn sterk uitgebreid om ondersteuning te bieden voor multi-cloudomgevingen: meer toepassingsscenario’s, krachtigere bescherming en high availability.

Detectie en preventie

StoneOS 5.5 release 6 biedt nieuwe technologieën en verbeterde mogelijkheden voor de detectie en preventie van beveiligingsincidenten. De update van het StoneOS levert bescherming op verschillende niveaus tijdens cruciale fases: voorkomen, detecteren, identificeren en alarmeren bij cyberbedreigingen. Organisaties krijgen daarmee grip op de volledige levenscyclus van bedreigingen zonder de noodzaak om extra oplossingen aan te schaffen.

Bert Janssen, IT security consultant bij Contec, distributeur van Hillstone Networks in de Benelux, zegt: “Netwerken hebben een integrale bescherming nodig tegen cyberbedreigingen. Hillstone blijft het beveiligingsplatform continue uitbreiden met nieuwe mogelijkheden, zoals het gespecificeerd blokkeren van blacklisted IP-adressen, Tor Nodes, Scanner IP’s en Proxy adressen. Dankzij deze aanpassingen hoeven onze klanten niet op zoek te gaan naar verschillende losstaande oplossingen, om hun netwerk de gelaagde beveiliging te geven die het nodig heeft.”

Andere vernieuwingen zijn:

  • Verbeterde authenticatie en toegangsbeheer voor endpoints voor complexere toepassingsscenario’s, zoals draadloze gebruikersidentificatie en verbeterde mogelijkheden voor het identificeren van endpoints.
  • Nieuwe beheermogelijkheden die het mogelijk maken om workflows te wijzigen en grip te krijgen op de wildgroei van beveiligingsregels binnen complexe multi-cloud-omgevingen. De nieuwe release biedt bijvoorbeeld uitgebreidere ondersteuning voor Netflow V9.0, zodat gebruikers kunnen profiteren van uitgebreide analyse en bewaking van het netwerkverkeer.

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This