Versie 2 van Veeam Backup for Microsoft Office 365 verbetert sterkt dataprotectie voor SharePoint Online en OneDrive for Business

29 augustus 2018

Veeam Software lanceert versie 2 van Veeam Backup for Microsoft Office 365. Deze nieuwe versie beschermt naast Exchange Online- en Exchange on-premises-data nu ook Microsoft OneDrive for Business-, SharePoint Online- en SharePoint on-premises-installaties.

De nieuwste versie van Veeam Backup for Microsoft Office 365 sluit aan op de succesvolle productlanceringen van Veeam: Veeam Backup for Microsoft Office v1 en v1.5. Tot nu hebben meer dan 35.000 organisaties, die goed zijn voor 4,1 miljoen Microsoft Office 365-mailboxen, Veeam Backup for Microsoft Office 365 gedownload. In het eerste halfjaar van 2018 nam het aantal downloads met 151 procent toe, in vergelijking met de tweede helft van 2017. Boekingen stegen met 135 procent.

Nieuwe features

Dankzij meer dan vijftig nieuwe features is het eenvoudiger om Office 365-data te beschermen, beheren en inzichtelijk te maken. Tegelijkertijd is de hyper-availability van Microsoft Office 365-applicaties door organisaties van iedere omvang te waarborgen.

Veeam Backup for Microsoft Office 365 v2 beschermt data in de Office 365-infrastructuur en breidt de automatische datareplicatie die Microsoft in zijn datacenters biedt, uit. De combinatie van Veeam- en Microsoft-oplossingen stelt bedrijven in staat om volledige controle uit te oefenen over hun data en helpt bij het waarborgen van de beschikbaarheid van Exchange Online, SharePoint Online en OneDrive for Business.

Back-ups

Met Veeam kan een IT-afdeling Office 365-data back-uppen naar een on-premises- of cloudomgeving (Microsoft Azure, Amazon AWS, IBM Cloud) en naar 18.000 serviceproviders wereldwijd. Zo zorgen bedrijven voor:

  • Bescherming van Office 365-data tegen onbedoeld verwijderen, beveiligingsdreigingen en tekortkomingen op het gebied van retentie;
  • Snel herstel van individuele Office 365-items en bestanden met maximale flexibiliteit;
  • Het voldoen aan wet- en regelgeving met efficiënte eDiscovery van Office 365-back-uparchieven.

De nieuwste versie van Veeam Backup for Microsoft Office 365 omvat:

  • Nieuwe dataprotectie voor OneDrive for Business. Snelle en efficiënte back-up van Office 365 OneDrive for Business-accounts met de mogelijkheid om bestanden en mappen te herstellen en exporteren met de nieuwe Veeam Explorer for Microsoft OneDrive;
  • Nieuwe dataprotectie voor SharePoint. Deze mogelijkheid stelt de IT-afdeling in staat om SharePoint Online en SharePoint on-premises te beschermen en voorziet in betrouwbare en flexibele herstelopties voor het herstellen van SharePoint-sites, documenten, bibliotheken en lijsten met de al vertrouwde Veeam Explorer for Microsoft SharePoint.

Gratis Community Edition

In aansluiting op de traditie van Veeam om iets terug te doen voor de IT-community lanceert het bedrijf Veeam Backup for Microsoft Office 365 Community Edition. Deze nieuwe editie biedt gratis toegang tot en controle over Office 365-data. Alle functionaliteit is hetzelfde als bij de betaalde versie. Deze editie is voor maximaal tien gebruikers en één terabyte aan beschermde SharePoint-data. Download Veeam Backup for Office 365 Community Edition.

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This