Dell EMC introduceert met PowerEdge MX modulaire serverinfrastructuur

24 augustus 2018

Dell EMC introduceert met de Dell EMC PowerEdge MX een nieuwe modulaire infrastructuur die is ontwikkeld om een grote variëteit aan traditionele en nieuwe datacenter workloads te ondersteunen. DellEMC claimt met de PowerEdge MX de eerste modulaire architectuur te bieden voor zowel toekomstige technologieën als de trend waarbij servers steeds meer opgesplitst worden op basis van componenten.

Kinetische infrastructuur

Dankzij een aanpak die de kinetische infrastructuur wordt genoemd kunnen klanten loskomen van de beperkingen van technologie-silo’s en tijdrovend routinemanagement. Ze kunnen IT-middelen voortaan dynamisch toewijzen om zo optimaal tegemoet te komen aan de vereisten van verschillende applicaties, ook als die veranderen.

“Nieuwe technologieën zoals kunstmatige intelligentie en IoT geven organisaties een concurrentievoordeel, maar de workloads die ermee gepaard gaan zijn vaak moeilijk te voorspellen”, zegt Ashley Gorakhpurwalla, president en general manager bij Dell EMC Server and Infrastructure Systems. “Dat zorgt voor een flinke extra uitdaging voor IT-afdelingen. Daarom zorgt PowerEdge MX voor een modulaire aanpak waarmee organisaties heel flexibel rekenkracht, opslag en netwerkcapaciteiten naar wens kunnen combineren. Zo kunnen ze hun IT transformeren naar een systeem waarbij middelen optimaal worden ingezet. Bovendien weten ze dat de infrastructuur klaar is voor de volgende golf van technologische vooruitgang.”

Nieuw chassis

Het Power Edge MX-ecosysteem bestaat uit een nieuw ontwikkeld chassis gecombineerd met server- en opslagblokken in verschillende formaten. Deze zijn gebaseerd op de 14de generatie PowerEdge-servertechnologie, waarbij slimme I/O-fabric het geheel verbindt.

De PowerEdge MX is ontwikkeld voor het software-defined datacenter en kan overweg met een combinatie van intensieve virtualisatie, softwaregestuurde opslag, softwaregestuurde netwerkcapaciteiten, AI en big data-projecten. Ondersteuning voor de nieuwste NVMe-schijven zit ingebakken, net als 25 GbE-connectiviteit. Klanten kunnen rekenkracht en opslag configureren op basis van wat ze precies nodig hebben, en een reservevoorraad IT-middelen aanleggen die ze snel kunnen inzetten wanneer dat nodig is. Hierdoor wordt uitgebreide overprovisioning overbodig.

De kinetische infrastructuur van de PowerEdge MX is ontwikkeld om meerdere toekomstige generaties van technologie te ondersteunen, van nieuwe processors en nieuwe types van opslag tot innovaties in connectiviteit. Dat kan dankzij de afwezigheid van een mid-plane, waardoor de verbindingen tussen de rekenkracht en de I/O-modules rechtstreeks gebeurt. Dell EMC bouwde PowerEdge MX zo dat het op een dag ondersteuning kan bieden aan een verregaande opsplitsing van de hardware in componenten, tot en met het geheugen, GPU’s en FPGA’s, zodat gebruikers alles volledig naar hun wensen kunnen samenstellen.

Portfolio

  • Het Dell EMC PowerEdge MX7000-chassis biedt een efficiënte hardwarefundering met ondersteuning voor verschillende processorgeneraties. Het schaalbare systeem heeft één interface voor alle componenten. Zo kunnen organisaties focussen op hun zakelijke prioriteiten in de plaats van IT-onderhoud. Het 7U-chassis bevat acht bays die een verscheidenheid aan opslag- en compute-combinaties bevatten, zowel in enkel als dubbelslot-vormfactor.
  • De Dell EMC PowerEdge MX740c en MX840c compute-componenten zijn blade-servercomponenten met twee en vier sockets en zorgen voor compromisloze rekenkracht. De krachtige toestellen komen met een uitgebreide keuze aan opslagmogelijkheden waaronder NVMe-drives. De standaard LC740c en de dubbelformaat MX840c ondersteunen het volledige Intel Xeon Scalable-gamma en tot zes terabyte aan geheugen. De MX740c is de enige enkelformaat-server die tot zes 2,5 inch NVMe-, SAS- of SATA-drives kan huisvesten. In de MX840c passen er acht.
  • Dell EMC PowerEdge MX5016s opslag-componenten zijn gericht op opslag en dienen als aanvulling op de MX-servers. Ze bevatten tot 16 hot-pluggable SAS-harde schijven. In één MX-chassis passen maximaal zeven MX5016s-toestellen, goed voor tot 112 drives aan direct aangekoppelde opslag. De schijven kunnen individueel gekoppeld worden aan één of meer servers, zodat ze de ideale hoeveelheid opslag bieden voor elke specifieke taak.
  • Dell EMC PowerEdge MX Ethernet- en Fibre Channel-switchingmoduleszijn snelle switching-modules met een lage responstijd, ideaal voor omgevingen met meer dan één chassis. Ze zitten boordevol geautomatiseerde technologie die onder andere quality of service en management van pieknetwerkgebruik regelt. De PowerEdge MX is de eerste modulaire infrastructuur die zowel end-to-end 25 Gbps Ethernet (GbE) als een 32 Gbps glasvezelkanaal voor de hostverbinding aan boord heeft. Samen met de 100 GbE en 32G glasvezel uplinks kunnen klanten een verlaging van de responstijd tot 55 procent verwachten.

De PowerEdge MX is voorzien van een managementsysteem, Dell EMC OpenManage Enterprise – Modular Edition. Daarmee krijgen klanten toegang tot essentiële functies van OpenManage Enterprise voor hun totale infrastructuur. Ze kunnen de volledige lifecycle beheren, wijzigingen doorvoeren en templates uitrollen voor alle PowerEdge MX-componenten, over verschillende chassis heen. De Dell EMC OpenManage Mobile-app met Quick Sync 2 laat dan weer toe om de servers van afstand te bedienen. De software zorgt voor het management van racks en modules binnen eenzelfde eenduidige interface.

 

Pin It on Pinterest

Share This