OCP start Advanced Cooling-project

17 juli 2018

Met de start van een nieuwe Advanced Cooling-project speelt het Open Compute Project in op de behoefte van de datacentersector aan oplossingen op het gebied van vloeistofkoeling en andere geavanceerde koelbenaderingen. 

Vloeistofgekoelde servers

Doel van het nieuwe project is het harmoniseren van de toeleveringsketen om de levering van bouwstenen mogelijk te maken voor een bredere, snellere en eenvoudigere toepassing van vloeistofgekoelde servers, opslag- en netwerkapparatuur. Bovendien wil men een community opbouwen die gezamenlijk werkt aan het ontwikkelen van geavanceerde koeloplossingen voor datacenters. 

OpenRack en Olympus

High performance computing maakt al vele jaren gebruik van vloeistofkoeling. Deze oplossingen zijn kosteneffectief en efficiënt gebleken bij warmteafvoer. Met de groei van 5G, Internet of Things, Virtual Reality, Content Delivery Networks en toepassingen die gevoelig zijn voor latency, worden datacenters dichter bij hun klanten gebouwd en vaak in regio’s over de hele wereld waar traditionele lucht- en mechanische koeling (bijvoorbeeld via chillers) duur wordt. Een hogere vermogensdichtheid in datacenters leidt bovendien tot koelproblemen. In deze gevallen wordt vloeistofkoeling, en in het bijzonder warmwaterkoeling, een effectief alternatief voor warmte-afvoer. Sommige van deze uitdagingen van efficiënte stroomlevering, koeling en dichtheid zijn al aangepakt met de OCP OpenRack-architectuur en Olympus ontwerp (EIA-310 compatibel). Harmonisatie van vloeistofkoeling is een logische stap voor de OCP-gemeenschap, aangezien dit ten goede zal komen aan producten op basis van OpenRack en Olympus en aan Project Scorpio in China.

Warm water

Het nieuwe deelproject zal zich richten op standaardisatie en definitie van kritische interfaces, operationele parameters en omgevingscondities die een algemene, multi-vendor toeleveringsketen voor ‘warm water’-koeling mogelijk maken. Het OCP heeft een toeleveringsketen voor ogen met verschillende IT-apparaten (servers, opslag, netwerken, enz.) die kunnen werken met verschillende racks met vloeibare middelen van vele leveranciers van oplossingen. Direct contact, onderdompeling en andere geavanceerde koelopties vallen eveneens binnen het bestek van dit project. 

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This