Zyxel maakt cloudgebaseerd netwerkbeheer gratis

12 juli 2018

Zyxel introduceert gratis licenties voor zijn zakelijke Nebula-platform en neemt daarmee voor kleine bedrijven de drempel weg om toe te treden tot cloudgebaseerde netwerken.

Zero-touch provisioning

Nebula werd in 2016 geïntroduceerd en is een 100% cloudgebaseerde netwerk- en beheeroplossing waarmee bekabelde, draadloze en beveiligingsapparatuur centraal en op afstand kan worden beheerd met zero-touch provisioning vanaf één beeldscherm. De groeiende reeks compatibele apparaten omvat al zestien producten: acht AP’s, vijf switches en drie beveiligingsgateways.

“Na de lancering van Nebula zagen we dat vooral veel kleine bedrijven terughoudend bleven om de overstap te maken naar cloud-beheerde netwerkinfrastructuur”, zegt Peter van der Putten, Head of Channel Zyxel Benelux. “Ze vrezen dat ze naast de investering in nieuwe hardware ook elk jaar een hoge licentiefee moeten betalen om het te kunnen beheren.”

Lagere drempel

“De gratis licentie in combinatie met de betaalbare compatibele hardware verlaagt de drempel om in te stappen,” vervolgt hij. De licentie wordt geleverd met een uitgebreide set management- en analysetools voor gebruik in het webbased Nebula Control Center (NCC), inclusief gedetailleerde analyses van traffic en gebruik en managementsettings voor de hele site.

Voor beheerders – Managed Service Providers in het bijzonder – die meer controle en inzicht nodig hebben, is er de Professional Pack-licentie. Hiermee kunnen gebruikers de netwerktopologie bestuderen, meer samenvattingsrapporten bekijken en delen, en loggegevens wijzigen. Ook kunnen ze aanvragen voor technische ondersteuning rechtstreeks door het online NCC-team laten beantwoorden. Een uitgebreide reeks nieuwe geavanceerde functies, waaronder configuratie klonen en VPN-topologie, wordt in de komende maanden toegevoegd.

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This