Ahold Delhaize verbetert gepersonaliseerde klantervaring met MuleSoft

27 juni 2018

MuleSoft maakt bekend dat Ahold Delhaize N.V. het Anypoint Platform implementeert. Het supermarktconcern gaat daarmee gepersonaliseerde digitale functionaliteit ontwikkelen voor het verbeteren van de klantrelaties en vergroten van de e-commerce. MuleSoft helpt Ahold Delhaize de nieuwe digitale functionaliteit veilig beschikbaar te maken voor alle lokale merken.

Klantbehoeften

Ahold Delhaize is één van de grootste supermarktconcerns in de wereld met ruim 6.600 winkels in Europa, de Verenigde Staten en Indonesië. Het bedrijf loopt voorop in e-commerce en duurzame retail, met lokale merken die ruim 50 miljoen klanten wekelijks kopen. Hoge kwaliteit levensmiddelen verkopen is al 150 jaar de kernactiviteit van Ahold Delhaize. Via een omnichannel-strategie integreert het bedrijf alle winkels met pick-up- en bezorgdiensten. MuleSoft speelt een belangrijke rol in het toekomstbestendig maken van Ahold Delhaize’s business, via het bouwen van een applicatienetwerk. Daarmee kan het bedrijf sneller nieuwe technologieën implementeren en inspelen op de veranderende klantbehoeften.

API–gebaseerde connectiviteit

Ahold Delhaize’s nieuwe integratiestrategie is erop gericht concurrentievoordeel te realiseren door het bedrijf te transformeren naar een organisatie die applicaties en data sneller kan verbinden. API’s spelen een kritische rol in de IT-strategie van Ahold Delhaize. Deze stellen het retailconcern in staat de digitale impact op de traditionele business in goede banen te leiden, parallel aan een snelgroeiende e-commerce.

Erik Roozeboom, director Integration Strategy & Architecture bij Ahold Delhaize, zegt: “MuleSoft is een belangrijke partner bij het realiseren van onze nieuwe integratiestrategie voor data en applicaties. Zij gaan een aantal strategische digitale initiatieven ondersteunen die ervoor zorgen dat onze lokale merken de concurrentie voorblijven in de snel veranderende retailwereld.”

Flexibel

Ahold Delhaize is sinds fusie in 2016 van Ahold en de Delhaize Group een aanzienlijk groter bedrijf geworden. Daardoor is de nieuwe integratiestrategie belangrijker dan ooit tevoren. Om zowel flexibel te kunnen blijven als nieuwe digitale technologieën sneller te omarmen, gaan ze MuleSoft’s API-gebaseerde connectiviteit toepassen. Roozeboom vervolgt, “Door in samenwerking met MuleSoft onze integratiestrategie te baseren op API-gebaseerde connectiviteit, kunnen de Ahold Delhaize merken sneller nieuwe digitale klantervaringen leveren.”

Anypoint

Ahold Delhaize heeft voor het Anypoint Platform gekozen vanwege de eenvoudig centraal te beheren policies en beleidsrichtlijnen en het uniforme API-ontwerp voor een breed scala aan diensten. Tegelijkertijd kan het concern de benodigde vrijheid bieden aan alle lokale merken om sneller te innoveren. Tevens kan Ahold Delhaize de uitgebreide ontwerptool van het platform benutten om het maken en toepassen van API’s die verbonden zijn met backoffice-diensten te vereenvoudigen en te versnellen, onafhankelijk van de onderliggende technologie.

Ahold Delhaize’s eerste toepassing met het Anypoint Platform is gericht op het optimaliseren van de processen voor het beheren van alle productinformatie. Het doel daarvan is één centraal inzicht te krijgen en sneller analyses en rapportages mogelijk te maken. Verder wil Ahold Delhaize nieuwe e-commercefunctionaliteit in de Verenigde Staten implementeren, om klanten de best mogelijke ervaring met verse levensmiddelen te bieden.

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This