Arista introduceert multifunctionele switches voor cloud networking

14 juni 2018

Arista Networks introduceert een serie multifunctionele leaf en spine switches. De flexibel configureerbare Arista 7170 series is gebaseerd op de Barefoot Tofino P4-programmeerbare Ethernet-switchchips, voor toepassingen in cloudnetwerken. Deze direct leverbare switches bieden een capaciteit tot 64x100G in een 2RU-hoogte en draaien op Arista’s EOS (Extensible Operating System) SDK.

Vervangen oude switches en routers

Bedrijven en serviceproviders die Arista’s 7170-switches gaan toepassen profiteren van geavanceerde telemetrie- en beveiligingsfuncties en NAT (Network Address Translation). Zij kunnen daarmee flexibel oude switches en routers vervangen, door het verplaatsen van kritische netwerkfuncties. De nieuwe switches verhogen ook de prestaties van servers door Hypervisor vSwitch-functies te verplaatsen naar leaf switches, zoals tunnel termination, beheren van securitypolicies en adresvertaling. Met als resultaat een kosteneffectievere verwerking van alle functies en besparing op het benodigde computer- en koelvermogen en verlagen van het stroomverbruik. Dezelfde switches zijn voor veel verschillende toepassingen met een eigen profiel inzetbaar, dankzij EOS, wat ook de provisioning en het beheer vereenvoudigt.

Configuraties

Arista’s 7170-serie ondersteunt een uitgebreide set aan data plane en control plane functies, met een programmeerbare SDK voor implementaties in leaf of spine rollen, in twee-tier cloudnetwerken. Ze worden geleverd met standaard cloudprofielen, terwijl meer profielen zelf aan de P4-switchchips zijn toe te voegen en de komende maanden ook nog via Arista beschikbaar komen. De wijze waarop alle data door de switches wordt verwerkt is ook te wijzigen. Er zijn twee configuraties leverbaar:

De 2U 7170-64C ondersteunt tot 64 100G-poorten of 12,8Tbps met tot 5Bpps packet forwarding en een volledig gedeelde packet buffer
De compacte 1U 7170-32C met 32 100G-poorten en dezelfde set profielen

Uitbreiding functionaliteit

“Met de 7170-serie en EOS kunnen wij klanten waardevolle nieuwe functies bieden voor cloud networking”, zegt Hugh Holbrook, Vice President Software Engineering van Arista Networks. “Wij hebben de programmeerbaarheid zelf eveneens benut voor het uitbreiden van alle bestaande functionaliteit voor tunnel encapsulation, filtering, verkeersanalyses en adresvertaling.”

“Met Tofino bewijst Barefoot dat programmeerbaarheid is toe te voegen zonder afbreuk te doen aan de netwerkprestaties”, zegt Nick McKeown, Chief Scientist en mede-oprichter van Barefoot Networks. “Ik denk dat toekomstige switchchips volledig programmeerbaar worden, er is namelijk geen reden om dat niet te doen. Daarmee zijn protocollen uit de hardware te verplaatsen naar software, precies zoals Arista’s eerste switchserie gebaseerd op de Tofino P4 op maat gemaakte profielen verwerkt. Programmeerbare switches tillen de differentiatiemogelijkheden in de markt naar een hoger niveau, wat een interessante ontwikkeling wordt.”

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This