Open Compute organiseert OCP Summit in Amsterdam

8 juni 2018

De Open Compute Project Foundation (OCP) organiseert op 1 en 2 oktober 2018 in Amsterdam in het RAI Exhibition & Conference Center haar eerste regionale conferentie.

Naast technische workshops, meetups en plugfests, organiseert OCP ieder jaar  een grote conferentie in San Jose, CA. Dit evenement – at begin dit jaar weer plaatsvond – trok meer dan 3300 deelnemers. Tegelijkertijd ziet OCP echter dat er in tal van andere regio’s – waaronder Europa – veel vraag is naar informatie over open source hardware en andere innovaties en ontwikkelingen die door OCP in gang zijn gezet. Daarom organiseert men nu een eerste Europese summit in Amsterdam.

Sterk groeiende vraag

OCP heeft onlangs onderzoeksbureau IHS Market in de arm genomen om de toepassing van OCP-apparatuur in de datacenterindustrie te helpen valideren. Een van de bevindingen was de sterke wereldwijde vraag, met name in de EMEA-regio.

Het evenement zal belangrijke datacenter managers, CIO’s, IT-managers, engineers, software developers en leveranciers bij elkaar brengen. In de presentaties zal de nadruk liggen op de belangrijkste kwesties die specifiek zijn voor de Europese regio. In de technische workshops zal met name ingegaan worden op de activiteiten en resultaten van de diverse projectgroepen van OCP.

Daarnaast is een beurs aan het evenement gekoppeld waar vendoren  hun producten en diensten aan de deelnemers kunnen demonstreren.

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This