Flowmon beschermt Europa’s grootste netwerk voor onderwijs en research tegen DDoS-aanvallen

25 mei 2018

Flowmon Networks, specialist in monitoring- en securityoplossingen, maakt bekend dat GÉANT het pan-Europese netwerk voor onderwijs en research beschermt tegen DDoS-aanvallen met een Flowmon DDoS Defender. Samen met 40 Nationale Research & Education Network (NREN) partners beheert GÉANT het netwerk waar 50 miljoen gebruikers en 10.000 organisaties op vertrouwen voor alle onderwijs- en onderzoekstoepassingen en -projecten. In de Benelux zijn Belnet, RESTENA en SURFnet de lokale NREN’s.

Security versterken

Om een toenemend aantal DDoS-aanvallen tegen te houden, besloot GÉANT de beveiliging van haar netwerkinfrastructuur te versterken met een gespecialiseerde anti-DDoS oplossing. Dagelijks wordt er over de IP-backbones van deze non-profit organisatie petabytes aan data verstuurd met een snelheid van 500 Gbps of hoger. Het kunnen monitoren van die grote capaciteit en hoge snelheid waren belangrijke selectiecriteria. Andere doorslaggevende criteria voor de gekozen oplossing waren multitenancy, interoperabiliteit en volledige redundantie. Na het vergelijken van de potentiële leveranciers heeft GÉANT voor de Flowmon DDoS Defender gekozen.

Machine learning

Flowmon’s DDos Defender gebruikt machine learning voor het analyseren van alle flow data die routers, switches en andere apparatuur genereren. De oplossing leert continu van het gebruikelijke netwerkverkeer en -profielen om afwijkend gedrag veroorzaakt door een DDoS-aanval direct te detecteren. Deze implementatie is een uitbreiding van de langdurige samenwerking tussen Flowmon en GÉANT.

Kritische netwerkinfrastructuur

“De services die wij bieden zijn bedrijfskritisch voor alle NREN-partners, die worden geconfronteerd met een toenemend aantal DDoS-aanvallen”, zegt Evangelos Spatharas, hoofd security van GÉANT. “Flowmon heeft net als onze organisatie een sterke focus op innovatie, begrijpt onze behoeften en hebben zowel de technologie als ondersteuning waarop wij altijd kunnen vertrouwen.”

Security-as-a-Service

“Bij een aanval op de netwerkinfrastructuur van GÉANT verkort onze oplossing de reactietijd aanzienlijk”, zegt Frank Dupker, VP Sales EMEA bij Flowmon Networks. “Onze DDoS Defender maakt deel uit van GÉANT Security-as-a-Service platform, waardoor de hele Europese onderwijs- en onderzoekscommunity kan profiteren van altijd aanwezige securityservices die hun waarden beschermen.”

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This